Creatie van Allah (swt)

In de naam van Allah, de Barmhartige de Genadevolle,

Door Hejiye Z.M

28/04/2015

Vaak krijg ik vragen gesteld waarop ik geen antwoord kan of wil geven. Het zijn meestal vragen over de dingen die ik mis in het leven en waarom dat dan zo is. Zoals een simpele vraag dat me vaak gesteld wordt: ’Waarom ben je zo kort?’ Waarop ik dan de neiging krijg om als volgt te antwoorden: ‘Omdat u geen hersenen hebt?’ De nieuwsgierigheid van de mens geeft mij vaak de neiging om de raarste antwoorden te geven, op vragen die alles behalve een toegevoegde waarde hebben aan iemands leven.

Om onze minpunten (lees: de dingen die wíj als onze minpunten ervaren) te verschuilen, kijken we naar wat anderen "missen". Denk hierbij bijvoorbeeld aan uiterlijk, lengte, geld, capaciteiten etc. Allemaal dingen die men totaal niet in handen heeft. Het feit dat jij dit ’mist’, houdt mensen bezig waardoor ze hun empathie met je delen.

Allah (swt) heeft ieder mens op aarde uniek geschapen. Zou het leven maar niet eentonig zijn als wij allemaal op elkaar zouden lijken? Hetzelfde geldt voor planten, dieren, bergen etc.

In het heilige Boek staat het volgende:

"Voorzeker, Wij hebben de mens in de beste vorm geschapen." (Soerat altien, vers 4)

Kijkend naar het vers, stel ik mezelf de volgende vragen; Zijn wij daadwerkelijk tevreden met wat we hebben? Waarom proberen we het dan te verbergen en geven we enorm veel geld uit om onszelf en anderen tevreden te stellen?

Hiernaast moeten we niet vergeten dat men kritiek heeft op de creatie van Allah (swt) en zelfs de creatie van Allah (swt) durft uit te lachen, te pesten en te kleineren. Dit alles uit hoogmoed: om onszelf tevreden te stellen en het gevoel te krijgen dat wij beter zijn, het gevoel dat Allah (swt) ons het beste heeft geschapen. We moeten ons realiseren dat Allah (swt) ons allemaal het beste heeft geschapen en dat Hij geen onderscheid tussen ons heeft gemaakt. Het is alleen de kunst om dit te accepteren in plaats van te verbergen.

En dan de vraag die alles compleet maakt: ‘Wat is je lengte?’

© Copyright Ahlalbait Jongeren

 

Afdrukken

Je moet je registeren om een opmerking te komen plaatsen. Dit kan simpel via de login knop rechtsboven in het menu.