Meditatie

In de naam van Allah, de Barmhartige de Genadevolle,

Meditatie betekent dat de spirituele reiziger op geen enkel moment zijn verplichting tegenover Allah moet vergeten en dat hij zich altijd moet houden aan de besluiten die hij maakt in zijn weg naar Allah. 

Meditatie is groot in zijn betekenis en in zijn gevoel kan het verschillen per spirituele reiziger. Hierdoor kan het verschillende niveaus hebben.
Ten eerste betekent meditatie het onthouden van jezelf van alle handelingen die niet gebruikelijk zijn in dit leven of in het hiernamaals. Hiernaast betekent het ook zich onthouden van het zeggen of doen van iets waar Allah niet van houdt.
Langzamerhand zal deze meditatie steviger en hoger worden, en kan soms concentratie op stilte van jezelf zijn, of alleen op jezelf of op een hogere waarheid, zoals de namen en eigenschappen van Allah.

Meditatie is een belangrijke factor in een spirituele reis. De geleerden leggen hier een veel nadruk op, en zij hebben meditatie beschreven als de eerste steen van een spirituele reis waarop het bouwwerk van herdenking en herinnering van Allah rust.

Zonder meditatie hebben herdenking en herinnering van Allah niet veel positieve resultaten, het gaat uiteindelijk om kwaliteit en niet om kwantiteit.
Voor een spirituele reiziger is meditatie even belangrijk als een patiënt die een dieet voorgeschreven krijgt. Zonder een dieetschema zal een obesitas patiënt een niet-effectieve uitslag krijgen en zal hij nadelen ondervinden. Dat is waarom de meeste spirituele gidsen herdenking of herinnering van Allah niet tolereren zonder meditatie.

© Copyright Ahlalbait Jongeren

Afdrukken

Je moet je registeren om een opmerking te komen plaatsen. Dit kan simpel via de login knop rechtsboven in het menu.