Blind date

In de naam van Allah, de Barmhartige de Genadevolle,

Door Hejiye Z.M

26/05/2015

Na een paar keer elkaar te hebben gesproken op Facebook, hadden we  nummers uitgewisseld. Er was gelijk een klik en we hadden afgesproken elkaar in het echt te zien. Het is en blijft een raar idee om iemand die je leert kennen via social media te vertrouwen op zijn/haar woord en er van uit te gaan dat geen een woord gelogen is. 

Het was 12 april 2013, een dag om nooit te vergeten. We spraken af in Den Haag Centraal en we appten elkaar wat we aan hadden, zodat we elkaar makkelijker konden herkennen. Ik weet nog dat ik iets met paars aanhad. 

We hadden afgesproken om ergens in een cafétje te kletsen en onze ideeën uit te wisselen. Hierna begon onze vriendschap, een vriendschap waarvan we beiden nooit hadden gedacht dat die zo hecht zou worden. Deze vriendschap heeft me geleerd hoe ik mijn vrienden moet kiezen en hoe ik hen moet vertrouwen. Imam Al-Sajjad (a) leert ons hoe je een ware vriendschap moet herkennen en kiezen. 

Imam Al-Sajjad (a) vertelt zijn zoon Imam Al-Baqir (a): "Oh mijn zoon, er zijn vijf mensen waarmee je niet bevriend moet raken." Imam Al-Baqir (a) vroeg hem: ‘Welke zijn het?'. Zijn vader (a) antwoordde:

‘Pas op voor de leugenaar, hij is als een illusie. Hij brengt het wat ver is dichtbij en wat dichtbij is ver. Pas op voor degene die zondigt, hij verkoopt jou als de prijs van een stuk brood, al dan niet goedkoper. Pas op voor iemand die gierig is, zijn geld is belangrijker voor hem dan jij bent. Pas op voor een dwaze, hij wilt jou een profijt doen, maar hij doet jou kwaad. En ten slotte: pas op met het bevriend raken met hen die hun familiebanden verbreken, ik heb gezien dat ze worden vervloekt in het Heilige Boek van Allah (swt). (Al-lkafi, deel 2, p. 641)

Van een blind date naar een eeuwige vriendschap insha’Allah. Zo een vriendschap wens ik iedereen. 

© Copyright Ahlalbait Jongeren

Afdrukken

Je moet je registeren om een opmerking te komen plaatsen. Dit kan simpel via de login knop rechtsboven in het menu.