Mijn leider

In de naam van Allah, de Barmhartige de Genadevolle,

Door Waiel Alkhateeb

16/06/2015

“Houd uw verlangens onder bedwang en verbied uwzelf van dat wat u verboden is, want alleen op deze manier bent u in staat om het kwade van het goede te onderscheiden.” Woorden van Imam Ali (a) in zijn decreet naar Malik Alashtar, een beschrijving van correct landsbestuur. 

Sociaal-economische instabiliteit leidt tot het ontstaan van onvrede, welke kan leiden tot het vormen van groepen met een bepaalde ideologie. Zo ontstaan politieke partijen die de gekozen route van een regering willen hervormen. Voor het beste, richting het goede, naar een beter land…. zou je denken. Het is aan te moedigen om de onjuiste beslissingen en gekozen route te willen verbeteren en veranderen. De keuze voor een leider in deze beweging naar verandering is vanzelfsprekend essentieel. Hij is diegene die de routes uitwijst, mensen inspireert en vooral een voorbeeld vormt voor de idealen, normen en waarden van deze beweging. 

VoorNederland, een nieuw partij “voor Nederland”, heeft haar nieuwe leider gekozen: Bram Moskowicz. VNL kiest iemand die kort geleden schuldig werd bevonden aan corruptie, nota bene als advocaat. Iemand die mensen belazerde, hun belangen verwaarloosde en fraudeerde bij de belastingdienst. Dit koste hem uiteindelijk zijn titel. 

Gek genoeg komt uit de laatste peiling van de Hond dat 22 procent van de ondervraagden deze man “een aanwinst voor de politiek” vinden. Een zorgwekkend hoog percentage.

Is het mogelijk voor iemand die regels aan zijn laars lapt, het niet erg vindt om mensen in nood te belazeren en de economie van het land minacht door belastingfraude, om een juiste leider te zijn? Nee!

Daarom is mijn leider de Profeet Mohammed (s), die pleitte voor gelijkheid en rechtvaardigheid. Daarom is mijn leider Ali ibn Abi Taleb (a), wiens decreet naar Malik als een leidraad voor mensenrechten wordt gezien door de VN. Dat zijn de leiders naar vooruitgang!

© Copyright Ahlalbait Jongeren

Afdrukken

Je moet je registeren om een opmerking te komen plaatsen. Dit kan simpel via de login knop rechtsboven in het menu.