Niet meer veilig

In de naam van Allah, de Barmhartige de Genadevolle,

Door Waiel Alkhateeb

08/09/2015

Duizenden mensen vluchten hun huis en land voor onderdrukking en dood. Op weg naar "het geluk". Deze stroom van vluchtelingen bracht ons beelden die een mens nauwelijks kan bevatten, met als hoogtepunt, of dieptepunt, de foto van Aylan.

Enkele feiten: 438.000 asielaanvragen in Europa dit jaar, 188.000 in Duitsland! In Zweden 8 per 1000 inwoners! Van deze asielzoekers komen 94.000 uit Syrië, 32.000 uit Afghanistan.

Het trieste is dat er zoveel mensen onveilig zijn in hun eigen land. Erger is het feit dat de onveiligheid wordt gecreëerd door....mensen. Helaas zien we veel mensen vluchten voor de zogenoemde "moslim" terroristen. Tegelijkertijd zien we de hartverscheurende beelden van asielzoekers die grenzen willen oversteken, maar op soms brute wijze worden geweigerd.
Aan de andere kant ook de prachtige verwelkoming van asielzoekers in verschillende landen, de mooie initiatieven van enkele voetbalclubs, van bekende Nederlanders die hun huizen open stellen voor asielzoekers en nog meer geweldige initiatieven.

Helaas is er nog geen uitgesproken mening van de Nederlandse autoriteit over deze kwestie. Verdronken in de vrees van opiniepeilingen durft de regering haar hart en menselijkheid nog niet te laten spreken.

Wat mij nog meer pijn doet is het feit dat de meeste mensen geen vertrouwen hebben in de rijke buurlanden zoals Saudi Arabië en de Emiraten. Misschien speelt de geschiedenis een rol? Al jaren worden helaas in die landen terroristische organisaties gevormd, terwijl deze landen en ook veel westerse landen hierover toestemmend zwegen.

De aanwezigheid van asielzoekers is geen nieuw fenomeen. Er zijn al jarenlang mensen overal ter wereld die niet meer veilig kunnen leven en waar kinderen niet meer een toekomst hebben.

Laten we als mensheid de handen ineen slaan en proberen de oorzaak van het probleem aan te pakken, terwijl wij tegelijkertijd de mensen met open armen ontvangen en ons welvaart met hen delen.

Laten wij ons medemens niet in de steek?!

© Copyright Ahlalbait Jongeren

 

Afdrukken

Je moet je registeren om een opmerking te komen plaatsen. Dit kan simpel via de login knop rechtsboven in het menu.