Toegevoegde waarde

In de naam van Allah, de Meest Barmhartige de Meest Genadevolle,

Door Waiel Alkhateeb

04/11/2015

Een groep jongeren koos ervoor om afgelopen zondag de mensen op de hoogte te stellen van de normen en waarden die Imam Hussain (a) droeg en aan de mensen tentoonstelde. In het wit gekleed en chocolademelk uitdelend stonden zij in Den Haag. Zij willen het beeld van barmhartigheid, gelijkheid, rechtvaardigheid en respect tonen. Zij willen mensen motiveren om dit over te nemen en deze normen en principes toe te passen in het dagelijks leven. Een prachtig initiatief met veel positieve reacties. 

Dit zet ons erg aan het denken. Wij als liefhebbers van deze Imam en dragers van zijn ideologie; Hoe ver dragen wij daadwerkelijk zijn normen en waarden? Hoeveel voeren we uit van zijn visie? Hoe dichtbij staan wij bij de Imam, wiens naam door onze harten bonst: Labayk ya Hussain!

Imam Hussain (a) offerde zijn leven op, stond voor een overtal bloeddorstige soldaten die zijn leven zouden nemen, maar vergat zijn gebed niet. Hoeveel waarde hecht ik aan gebed?

Imam Hussain (a) heeft ondanks het feit dat de soldaten tegenover hem geen genade kenden, zijn traan gelaten om zijn moordenaars. Waarom? Omdat zij door deze daad de genade van God zouden verliezen. Hoe ga ik om met mensen die over mij roddelen, of mij hebben beledigd?

Het is de verantwoordelijkheid van diegene die zich Hussaini noemt om een waardevolle volger te zijn van Hussain (a). Immers Hussain (a) was de vervolmaking van het geloof, Hussain (a) zorgde dat de islam bleef bestaan. "Hussain is van mij, en ik ben van Hussain" is de gezegde van de Profeet Mohammed (vzmh).

Maar Hussain (a) was er ook voor de mensheid, zijn visie en opstand vormde de personificatie van het gevecht tussen onrecht en gelijkheid. Hij was er voor ons, de mensen. 

Wees een Hussaini, wees een toegevoegde waarde. 

Roep niet alleen Ya Hussein, maar doe ook Ya Hussain!

© Copyright Ahlalbait Jongeren

Afdrukken

Je moet je registeren om een opmerking te komen plaatsen. Dit kan simpel via de login knop rechtsboven in het menu.