37 van de 100

In de naam van Allah, de meest Barmhartige de meest Genadevolle,

Door Hejiye Z.M

03/05/2016

Op vakantie in Engeland in de stad Cornwall gingen we met de familie naar Eden Project, een grote botanische tuin. Bij de ingang was er een grote muur waarop stond: "Als er 100 mensen op aarde leven".

Eén van de dingen die opviel was: 37 van de 100 mensen hebben GEEN sanitaire voorzieningen. Dit was wel een shock. Iets waar ik nauwelijks over heb nagedacht, blijkt een groot probleem te zijn op deze wereld. We weten allemaal van het bestaan van hongersnood, het niet hebben van water etc., maar hierbij hebben we nooit stil gestaan.

Het tweede wat me opviel was dat 2 van de 100 mensen 90% rijkdom bezitten. De andere 98 mensen bezitten dus 10% en ik verwacht zelfs dat er van de 98 geen eens 1% bezit!

Het zijn allemaal kleine dingen die ons niet opvallen en waarvan we niet door hebben hoeveel ze eigenlijk betekenen. Terwijl miljoenen het niet bezitten!

Ik begin bij mezelf en zal bij elke cent die ik uitgeef en alles wat ik bezit 10 keer nadenken en Allah (swt) danken om alle gunsten die ik heb.

© Copyright Ahlalbait Jongeren

Afdrukken

Je moet je registeren om een opmerking te komen plaatsen. Dit kan simpel via de login knop rechtsboven in het menu.