Nat, moe en te laat

In de naam van Allah, de Meest Barmhartige de Meest Genadevolle,

08/06/2016

Het was een vrijdagochtend, ergens in 2014. Ik had zin in het weekend, de laatste dag van de “werkweek” was aangebroken. Ik stond wat later op dan anders. Op de fiets realiseerde ik me dat ik mijn trein niet meer zou gaan halen. Ik fietste harder en hoopte dat de trein te laat zou komen. Tevergeefs, want we weten allemaal stiekem dat de NS nooit te laat komt als wij het nodig hebben.

 

Na vijf minuten gefietst te hebben begon het ook nog keihard te regenen en te waaien. Het was herfst. Ik kwam nat aan op het station en probeerde mijn fiets ergens te parkeren. Het was druk en mijn slot wilde niet goed dicht. Na minuten proberen lukte het eindelijk. Ik rende snel naar de stationshal. Na het inchecken zag ik de trein wegrijden. Nat, moe en te laat voor de eerste les. Ik liep terug naar de stationshal en vroeg me af er zoveel tegen moet zitten op deze vrijdag.

Opeens zag ik een meisje helemaal in stress rondlopen. Ik kon het niet laten om haar te vragen wat er aan de hand was en of zij de weg wel wist te vinden. En toen vertelde ze het: ze was ook op weg naar school op deze vrijdagochtend en ook zij had zin in het weekend. Maar zij is wakker gebeld met het bericht dat een dierbare overleden is, en zijn familie had het moeilijk. Hierdoor is ze helemaal overstuur. Ze wist de weg nergens meer naar toe te vinden. Ze wist niet eens hoe ze de saldo van haar kaart moest opladen en liep machteloos rond.

Uiteindelijk hielp ik haar met opladen en inchecken en wees haar het perron voor de trein aan. Ik liep terug en ging rustig zitten op een bankje. Ik wist niet hoe ik me moest voelen en bedankte God voor alles. Wat zeuren wij veel. Wij hebben niet door hoe klein onze problemen eigenlijk zijn. Hoe makkelijk soms oplossingen zijn.

Na 15 minuten wachten kwam de volgende trein voor mij. Ik was inmiddels weer droog en uitgerust. Ik deed Dua al Nudba (smeekgebed speciaal voor de vrijdagochtend) aan en op weg naar het weekend was ik.

Geschreven door een AJO actief lid

© Copyright Ahlalbait Jongeren

Afdrukken

Je moet je registeren om een opmerking te komen plaatsen. Dit kan simpel via de login knop rechtsboven in het menu.