Inspired by Zuhayr ibn Qayun (ra) & Imam Hussein (a)

In de naam van Allah, de Barmhartige de Genadevolle

Vol met bewondering keek ik altijd naar de mensen die het gebed in volledige concentratie en toewijding uitvoerden. Ook ik zou net zoals die mensen door middel van het gebed met Allah (swt) spreken en ik leerde de woorden van het gebed. Fonetisch, omdat ik het Arabisch niet kon lezen. Ik dacht altijd dat het gebed leren ontzettend moeilijk zou zijn, maar dat was het niet. Er werd alleen een streng beroep op mijn doorzettingsvermogen gedaan.

Ik bad altijd op een rustige plek, maar soms ook op een plek met andere mensen om mij heen (zoals in de moskee of een bijeenkomst). Maar met mensen om mij heen moest ik extra mijn best doen om geconcentreerd te blijven. Ja, concentratie. Een onmisbaar begrip. Wat concentratie precies inhield, werd mij goed duidelijk toen ik het verhaal over Zuhayr ibn Qayun (ra) en Imam Hussein (a) in de strijd Karbala las. Ik kon dit moment pas visualiseren toen ik de serie *Mokhtar Nameh aflevering Zuhayr ibn Qayun (ra) & Imam Hussein (a) Last Prayer of Love, bekeek. Dat moment was één en al concentratie. Concentratie én toewijding, geen twijfel mogelijk.

Het is misschien altijd wel een leerpunt om het gebed in volledige concentratie te blijven uitvoeren. Maar ik blijf streven, omdat het gebed zich beloont in ultieme rust. Omdat het gebed één der belangrijke momenten is dat Hij mij omringd met Zijn Goddelijke liefde. Wanneer de laatste woorden van het gebed naderen, hoor ik steeds in mijn gedachten een verdrietige zucht. Ik realiseer me dat het einde van het gebed nabij is. 

Sinds ik de kracht van het gebed heb ontdekt (en nog steeds blijf ontdekken), is mijn denkmotor veranderd en dit resulteert zich in mijn gedrag. Tegenwoordig loop ik niet, maar ren ik naar het gebed. Tegenwoordig sta ik steeds minder toe dat mijn mind zich richt op het reflecteren van de dag en blijf ik steeds meer gefocust op de uitspraak en de betekenis van de woorden van het gebed. Zolang ik adem, zal ik willen blijven sprinten naar het gebed. En alleen mijn heengaan zal deze wil teniet doen.

Hopen op ontelbare keren opdat ik Zijn vriendschap tijdens het gebed zal mogen ervaren en streven naar ontelbare keren om te laten zien dat ik Zijn woord (wil) begrijp(en).

One of the million challenges die ik alleen al voor Zijn Goddelijke liefde bereid ben aan te gaan. Zuhayr ibn Qayun (ra) en Imam Hussein (a), in the Last Prayer of Love. Een moment om nooit meer te vergeten. Had ik de voortreffelijke geheimenis van het gebed maar eerder ontdekt.

* De aanloop naar het gebed

http://www.youtube.com/watch?v=yah0GsDNbwo

* Fragment gebed Zuhayr ibn Qayun (ra) & Imam Hussein (a)

https://www.youtube.com/watch?v=3g125lS3z_M

Geschreven door Raihaneh

© Copyright Ahlalbait Jongeren

Afdrukken

Je moet je registeren om een opmerking te komen plaatsen. Dit kan simpel via de login knop rechtsboven in het menu.