Informatie over gebedstijden

In de naam van Allah, de Barmhartige de Genadevolle

Salam Aleekum beste broeders en zusters,

Wij hebben laatst veel vragen gekregen over de gebedstijden in het algemeen en vooral voor de maand Ramadan. Vandaar dat wij deze pagina hebben opgericht voor informatie wat betreft dit onderwerp.

Basis Fiqh-regel:

Indien meerdere betrouwbare bronnen elkaar tegenspreken dan kunnen deze niet meer geaccepteerd worden, noch kunnen deze verworpen worden. Het blijft met vraagstukken over de juiste gebedstijden dat niemand dat met 100% kan zeggen, en daarom zegt de Fiqh dat je de gebedstijden moet aannemen als jouw hart deze toevertrouwt (ithminan).

Wat betreft websites is Praytime.info voor ons het meest betrouwbaar.

Uit voorzichtigheid bij de maand Ramadan:

- de imsaaktijd ruim nemen en eerder stoppen met eten en drinken;
- het ochtendgebed later bidden dan is aangegeven, dat is de meest veilige weg. 

Je moet dus de juiste instellingen gebruiken op de website van Praytime om de juiste tijden te krijgen. Klik op “modify” links op de pagina, onder je locatie. Dan kom je in de instellingen. Daar selecteer je jouw woonplaats eerst bovenin op de pagina. Daarna kies je daaronder voor GMT + 2 (zomertijd). Voor “method” kies je Leva Inst. Qoom, Iran. En daarnaast klik je op advanced. Daar verander je bij Imsaak -> Minutes before Fajr -> en daar vul je 30 minuten in. Farj verander je het naar 11.5 graden. Daarna sla je op en inshaAllah heb je dan de juiste tijden. Maghrib houd je op 4 graden. Isha doe je op 15 graden. Dhur doe je op 0 minutes after mid-day. Asr methodiek houd je op standaard. Bij de laatste optie kies je voor middle of night.

AJO (of elke andere organisatie) doen samen met andere broeders en zusters hun best om te helpen en om deze informatie beschikbaar te stellen, maar ieder persoon blijft zelf verantwoordelijk voor het volgen van de regels die hij/zij vertrouwt.

Wij raden aan om het Fajr gebed één uur voor zonsopgang te bidden. Wij hebben namelijk meerdere bronnen bekeken en denken dat dit het meest betrouwbaar is. Verder raden wij aan zo vroeg mogelijk te stoppen met eten.

Nog een gezegend ramadan en mocht je vragen hebben dan kun je ons altijd mailen, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., of reageren via het onderstaande formulier.

Klik hier voor uitgebreide informatie betreft het bepalen van de gebedstijden.

© Copyright Ahlalbait Jongeren

Afdrukken