Media

Lezingen

Documentaires 

Films

Binnenkort meer! 

 

Sayyed Fadlallah (r.a.)

In de naam van Allah, de Barmhartige de Genadevolle

( Najaf, Irak, 16 november 1935 – Beiroet, Libanon, 4 juli 2010 )

Sayyed Fadlallah is een bekende sjiietische geleerde uit Libanon. Hij is geboren in de heilige stad Al-Najaf in het jaar 1354H/1935. Zijn vader studeerde daar Theologie. Hij was al een geleerde toen sayyed Fadlallah geboren werd.

De vader van Sayyed Fadlallah was erg belangrijk bij zijn opvoeding. Hij voedde hem op met de kennis van de Islam. Ook had zijn vader een grote invloed op zijn dagelijkse leven.

De sayyed is eerst naar een traditionele school geweest om de heilige Koran en de basisvaardigheden van het schrijven en lezen te leren. Later is hij van school gewisseld en is hij naar een modernere school geweest van de Jamiat Muntada Al Nasher. Hij begon op een zeer jonge leeftijd met het bestuderen van religie. Het volgen van de culturele ontwikkelingen onderscheidde de Sayyed van de meeste andere geleerden. Ook op het literatuur gebied was de sayyed zeer ontwikkeld. Zo las hij van jongs af aan veel literatuur uit Libanon, Egypte en Irak.

 

Zelf begon hij op tienjarige leeftijd met het schrijven van gedichten. Zijn leraar daarin was zijn vader: Sayyed Abdulraouf Fadlallah. De leraren van wie hij later les kreeg in de Islam waren allemaal grote geleerden of zouden dat later worden. Ook werd Sayyed Fadlallah onderwezen in de filosofie. De vader van de Sayyed speelde een grote rol in zijn leven. Hij kon op veel gebieden de discussie goed aangaan met zijn vader en zelfs over onderwerpen discussiëren die eigenlijk een taboe zijn in onze wereld.

Nadat de Sayyed 21 jaar had gestudeerd in de heilige stad Najaf besloot hij in het jaar 1965 terug te gaan naar Libanon, waar hij oorspronkelijk vandaan kwam. In Libanon ging hij in het gebied wonen dat de Nabba’a werd genoemd. Ook daar vond hij een instituut waar hij zijn kennis op het gebied van de Islam kon verbreden. Later in zijn leven heeft de Sayyid zelf een school geopend in de Sayyida Zainab wijk in Damascus. Ook in het buitenland was hij zeer actief. Zo gaf hij vaak lezingen in landen als Iran, Engeland en het Verenigde Staten.

De laatste paar jaar van zijn leven had de Sayyed veel problemen met zijn gezondheid. Op 4 juli 2010 is Sayyid Fadlallah op 74 jarige leeftijd overleden in een ziekenhuis in Beiroet.

© Copyright Ahlalbait Jongen

Afdrukken

Je moet je registeren om een opmerking te komen plaatsen. Dit kan simpel via de login knop rechtsboven in het menu.