Korte biografie internationale sprekers

In de naam van Allah, de Barmhartige de Genadevolle

Op deze pagina vind je een korte biografie over een aantal sprekers die AJO op bezoek heeft gehad.

> Sayed Moustafa Al Qazwini

Sayed Moustafa al-Qazwini is de zoon van Ayatollah Murteda Al-Qazwini. Hij is een ervaren internationale spreker, die als een van de eerste lezingen gaf in het Engels. Hij deed dit in verschillende steden in Amerika en in Engeland. Hij is de oprichter van de Islamic Educational Center of Orange County en Islamic Cultural Center of San Diego.

De Sayed heeft in 1985 zijn masterdiploma voor Islamitische studies behaald in Qom (Iran). Hij is hierna professor geweest in verschillende universiteiten, waaronder in Damascus (Syria) en Londen (Engeland).

Link naar het Twitteraccount van de Sayed: https://twitter.com/SMQazwini

> Sayed Hossein Al Qazwini

Sayed Hossein Alqazwini, een internationale geleerde en befaamde spreker, zal deze drie dagen vullen met zijn kennis en ons verrijken met de wetenschap van Islam.

Sayed Hossein Al Qazwini is de zoon van groot Ayatollah Sayed Murteda Al Qazwini. Hij is opgegroeid in de steden Washington en Michigan in Amerika. Ook is de Sayed actief geweest voor de Islamic Centre of America. Deze stichting is opgezet door zijn familie en is een van de grotere islamitische organisaties in Amerika.

Familie Al Qazwini is zeer actief in het geven van lezingen. Onder andere zijn broers en neven geven lezingen in verschillende talen. Sayed Hossein Al Qazwini is in 2004 afgestudeerd aan de Universiteit van California, Berkley. Sinds 2004 heeft hij al ruim 10 jaar gestudeerd en les gegeven in de heilige steden Najaf en Karbala. Hij heeft onder andere les gekregen van Ayatollah Al Sheikh Baqir Al Irawani, Ayatollah Al Sayed Mohammed Ridha Al Sistani (zoon van groot Ayatollah Sayed Ali Al Sistani) en Ayatollah Al Sheikh Mohammed Al Sanad.

De Sayed heeft ook drie boeken geschreven op het gebied van islamitische jurespudentie en islamitische rechtsleer.

Link naar de Facebookpagina: https://www.facebook.com/sayedhossein.alqazwini

 

> Dr. Sheikh Massoumian

Dr. Sheikh Massoumian begon zijn geloofstudie in de heilige stad Qom (Iran). Daar heeft hij de inleidende en de gevorderde studie afgemaakt. In Qom heeft de Sheikh les gehad van verschillende grote geleerde (Ayatolla’s) zoals Groot Ayatollah Wahid Khorasani. Hierna is hij naar de heilige stad Najaf (Irak) verhuisd om zijn studie daar te vervolgen. Ook in Najaf heeft hij van grote geleerden les gehad zoals Groot Ayatollah Hakeem en Groot Ayatollah Fayadh.

Gezien de geringe beschikbare kennis wereldwijd richtte hij de Zahra Trust Foundation (www.zahratrust.com). Met de Zahra Trust wil de Sheikh meer kennis beschikbaar stellen over Ahlalbait (a). Hiervoor heeft hij goedkeuring gekregen van alle geleerden uit de stad Najaf.

Sheikh Massoumian is tevens gepromoveerd (PhD) aan de Exeter University, met als onderwerp het Messianisme.

> Sayed Muhammad Al Musawi: Voorzitter van de World Ahlul Bayt Islamic League

> Ayatollah Ali Alhakim 

© Copyright Ahlalbait Jongeren

Afdrukken