Interview nieuwe voorzitter AJO (2014)

In de naam van Allah, de Barmhartige de Genadevolle

Zoals jullie eerder hebben kunnen lezen, kent Ahlalbait Jongeren Organisatie per 1 januari 2014 een nieuwe voorzitter. In dit interview maken we kennis met de nieuwe voorzitter en bespreken we waar Ahlalbait Jongeren Organisatie de komende jaren aandacht aan zal besteden.

Beste voorzitter. Een verandering binnen de Ahlalbait Jongeren Organisatie heeft plaatsgevonden. Een nieuwe voorzitter! De meesten onder ons kennen je van de informatieve en goede lezingen. Voor degenen die je nog niet kennen; zou je wat meer over jezelf willen vertellen en welke werkzaamheden je zoal voor de AJO hebt verricht?

Assalamu alaikom,

Ik ben Waiel Alkhateeb, 31 jaar, getrouwd en inmiddels vader van een net geboren Amir. Insha’Allah zal ik binnenkort mijn specialisatie als KNO-arts afronden.

Vanaf de oprichting ben ik betrokken geweest bij AJO. De eerste jaren als actief lid binnen het activiteitencomité en daarna ben ik voorzitter geworden van het comité. Naast mijn werk binnen het AC (bedenken en organiseren van activiteiten) probeer ik mijn geringe kennis over te brengen aan de jongeren door de lezingen. Verder ben ik als bestuurslid bezig met het bedenken en uitzetten van de grote lijnen en ontwikkelen van de organisatie als geheel.Hoe ondersteunt het geloof je bij het vervullen van deze taak?

Allah (swt) en zo ook de Onfeilbaren (a) geven mij de kracht en motivatie om dit werk uit te voeren. Het is een eer om door Allah (swt) te worden uitgekozen voor deze zaak, maar tegelijkertijd een grote verantwoordelijkheid.

Lees meer

Afdrukken

Afscheid voorzitter Ahlalbait Jongeren Organisatie (2014)

In de naam van Allah, de Barmhartige de Genadevolle

Ahlalbait Jongeren Organisatie neemt afscheid van onze voorzitter, broeder Waseem Alkhateeb. Broeder Waseem is voor een periode van zeven jaar als voorzitter werkzaam geweest en heeft de organisatie in uitstekende banen geleid. Het voorzitterschap zal opgevolgd worden door broeder Waiel Alkhateeb; een interview over zijn nieuwe rol als voorzitter binnen de AJO zal over enkele dagen op onze Facebook webpagina en de website te lezen zijn.

Het team en de leden van Ahlalbait Jongeren Organisatie kijken met heel veel dank en waardigheid terug op de manier waarop broeder Waseem zijn aanwezigheid en talenten heeft ingezet de organisatie geleid te hebben. Wij wensen onze broeder en zijn dierbare familie het beste voor in de toekomst en geven we onze broeder mee het besef dat zijn plaats onvervangbaar is en dat de herinnering aan zijn volwaardige inzet en betrokkenheid als inspiratie zal worden benut. Moge de zegeningen van Allah (swt), Zijn Profeet (s) en de Ahlalbait (a) met je zijn. In dit artikel vertelt hij zelf over zijn vertrek:

"Ik herinner mij de eerste ontmoeting van jongeren die een Shiitische jongeren stichting wilden oprichten nog heel goed. Het was najaar 2005 en we verzamelden ons in Hijret Moskee in Rotterdam (oude pand). Een oprichtingscomité werd ingesteld en een maand later lagen de statuten ter beoordeling. Daarna volgden er verkiezingen en werd er een bestuur aangesteld. Ik werd door mijn broeders en zusters gevraagd om de voorzittersrol op me te nemen. Een grote verantwoordelijkheid en eer die ik tot 1 januari 2014 mocht dragen.

 

Lees meer

Afdrukken

Interview AJO de boodschapper!

In de naam van Allah, de Barmhartige de GenadevolleDe heilige profeet (s) zei:

“Profiteer van deze vijf kansen voordat ze worden overvallen door vijf anderen; jouw jeugd voor jouw ouderdom, jouw gezondheid voor jouw ziekte, jouw rijkdom voor jouw armoede, jouw vrije tijd voor jouw bezigheid en jouw leven voor jouw dood.”

Op 5 november 2011 werd de eerste sms, de bovenstaande overlevering, van de AJO boodschapper verstuurd. Inmiddels zijn we een jaar verder en dat is een mooi moment om een interview te houden met de AJO Boodschapper over het afgelopen jaar. Lees hieronder hoe deze dienst tot stand kwam en wat de drijfkracht achter deze dienst was.

AJO wil hierbij ook de Boodschapper bedanken voor alle inzet van het afgelopen jaar! Moge Allah (swt) de daden van de boodschapper accepteren!

Vraag 1: Hoe ben je op het idee gekomen om een dienst als ‘AJO de boodschapper’ op te starten?

Mijn nicht(in Denemarken) heeft mij op dit idee gebracht. Ze heeft in Denemarken een sms service gestart waar ze de sjiitische jongeren een sms stuurt over uitspraken van de Profeet (s) en zijn Ahlalbait (a). Haar verhalen over de service hebben mijn enthousiasme opgewekt. De leer van de Profeet (s) en zijn Ahlalbait (a) doorgeven aan onze jongeren voel ik als een plicht; tegenwoordig hebben wij (de jongeren) onze mobiele telefoon vaak bij de hand en zijn we hier meer mee bezig dan met de computer. Dit was voor mij een mooie gelegenheid om de leer van onze Profeet (s) op een "moderne" manier door te geven aan de jongeren. Echter wilde ik (in tegenstelling tot mijn nicht) deze service niet onder mijn naam starten, maar onder de naam van een bekende sjiitische organisatie. Aangezien mijn doelgroep jongeren zijn, is AJO de eerste organisatie waar ik aan had gedacht; ook omdat ik deze organisatie langer ken (als passief lid en vroeger als actief lid) wist ik zeker dat AJO de meest geschikte organisatie zou zijn en zodoende heb ik contact gezocht met AJO in de hoop dat zij mijn plan goed zouden keuren. Alhamdulillah was AJO enthousiast over het plan en is het plan uitgewerkt.

Lees meer

Afdrukken