Afscheid voorzitter Ahlalbait Jongeren Organisatie (2014)

In de naam van Allah, de Barmhartige de Genadevolle

Ahlalbait Jongeren Organisatie neemt afscheid van onze voorzitter, broeder Waseem Alkhateeb. Broeder Waseem is voor een periode van zeven jaar als voorzitter werkzaam geweest en heeft de organisatie in uitstekende banen geleid. Het voorzitterschap zal opgevolgd worden door broeder Waiel Alkhateeb; een interview over zijn nieuwe rol als voorzitter binnen de AJO zal over enkele dagen op onze Facebook webpagina en de website te lezen zijn.

Het team en de leden van Ahlalbait Jongeren Organisatie kijken met heel veel dank en waardigheid terug op de manier waarop broeder Waseem zijn aanwezigheid en talenten heeft ingezet de organisatie geleid te hebben. Wij wensen onze broeder en zijn dierbare familie het beste voor in de toekomst en geven we onze broeder mee het besef dat zijn plaats onvervangbaar is en dat de herinnering aan zijn volwaardige inzet en betrokkenheid als inspiratie zal worden benut. Moge de zegeningen van Allah (swt), Zijn Profeet (s) en de Ahlalbait (a) met je zijn. In dit artikel vertelt hij zelf over zijn vertrek:

"Ik herinner mij de eerste ontmoeting van jongeren die een Shiitische jongeren stichting wilden oprichten nog heel goed. Het was najaar 2005 en we verzamelden ons in Hijret Moskee in Rotterdam (oude pand). Een oprichtingscomité werd ingesteld en een maand later lagen de statuten ter beoordeling. Daarna volgden er verkiezingen en werd er een bestuur aangesteld. Ik werd door mijn broeders en zusters gevraagd om de voorzittersrol op me te nemen. Een grote verantwoordelijkheid en eer die ik tot 1 januari 2014 mocht dragen.

 

Veel is er sinds de oprichting gebeurd en AJO is tot dé jongeren organisatie gegroeid voor de volgers van Ahlalbait of mensen die in de Ahlalbait leer geïnteresseerd zijn. We zijn de trendsetters geweest in bijna alle activiteiten die in Nederland voor de jongeren plaatsvinden. We zijn er dan ook trots op dat de lijn die we hebben uitgezet ook buiten de organisatie impact heeft gehad. Ook zijn wij trots op de samenwerking met de andere organisaties. Samen hebben wij grote bijeenkomsten en acties gehouden. Dit zal ook in de komende jaren een belangrijk speerpunt blijven.

Inmiddels hebben we het grootste platform op het web, is het aantal uitgevoerde activiteiten in het Nederlands niet geëvenaard en is AJO dé organisatie met het grootste bereik onder de jonge volgers van Ahlalbait.

Met trots kijk ik dan ook terug op een heel mooie en succesvolle periode sinds de officiële oprichting in 2006. Iets wat AJO niet had bereikt zonder de inzet en toewijding van elk actief lid en commitment van onze achterban. Zo hebben we samen dit succes met de zegening van Allah (swt) kunnen bereiken.

AJO staat nu sterk en is klaar voor de volgende fase in haar ontwikkeling. Nieuw en vers bloed moet er dan komen en zo moet ook de voorzitter plaatsmaken. Met een gerust hart maak ik dan ook een stap opzij wetend dat er een ervaren team in het bestuur de taak opneemt, gesteund door zeer gecommitteerde en bedreven leden in de comités. Ik maak ruimte voor nieuwe ideeën en een andere vorm van creativiteit. Hiermee gaan we AJO nog beter en sterker maken in de komende jaren.Ik vraag al onze leden en volgers om te bidden voor wijsheid en kracht voor het nieuwe bestuur en hun samen met mij te feliciteren met deze mooie verantwoordelijkheid. En, vergeet mij ook niet in jullie gebeden :-)

Ik ben vertrokken als voorzitter en later dit jaar ook uit het bestuur, maar mijn hart zal altijd AJO groen zijn en ik blijf graag betrokken."

Waseem Alkhateeb

Afdrukken

Je moet je registeren om een opmerking te komen plaatsen. Dit kan simpel via de login knop rechtsboven in het menu.