Interview nieuwe voorzitter AJO (2014)

In de naam van Allah, de Barmhartige de Genadevolle

Zoals jullie eerder hebben kunnen lezen, kent Ahlalbait Jongeren Organisatie per 1 januari 2014 een nieuwe voorzitter. In dit interview maken we kennis met de nieuwe voorzitter en bespreken we waar Ahlalbait Jongeren Organisatie de komende jaren aandacht aan zal besteden.

Beste voorzitter. Een verandering binnen de Ahlalbait Jongeren Organisatie heeft plaatsgevonden. Een nieuwe voorzitter! De meesten onder ons kennen je van de informatieve en goede lezingen. Voor degenen die je nog niet kennen; zou je wat meer over jezelf willen vertellen en welke werkzaamheden je zoal voor de AJO hebt verricht?

Assalamu alaikom,

Ik ben Waiel Alkhateeb, 31 jaar, getrouwd en inmiddels vader van een net geboren Amir. Insha’Allah zal ik binnenkort mijn specialisatie als KNO-arts afronden.

Vanaf de oprichting ben ik betrokken geweest bij AJO. De eerste jaren als actief lid binnen het activiteitencomité en daarna ben ik voorzitter geworden van het comité. Naast mijn werk binnen het AC (bedenken en organiseren van activiteiten) probeer ik mijn geringe kennis over te brengen aan de jongeren door de lezingen. Verder ben ik als bestuurslid bezig met het bedenken en uitzetten van de grote lijnen en ontwikkelen van de organisatie als geheel.Hoe ondersteunt het geloof je bij het vervullen van deze taak?

Allah (swt) en zo ook de Onfeilbaren (a) geven mij de kracht en motivatie om dit werk uit te voeren. Het is een eer om door Allah (swt) te worden uitgekozen voor deze zaak, maar tegelijkertijd een grote verantwoordelijkheid.

De plicht, goede daad en beloning die hiervoor staat zijn drijfkrachten om door te gaan en tijd en moeite in deze nobele zaak te steken. Zo zei Imam Ali (a): " werk voor dit leven alsof u eeuwig leeft, en werk voor het hiernamaals alsof u morgen overlijdt.”

Ahlalbait Jongeren Organisatie is, dankzij de Goddelijke zegeningen, al jaren een welbekende organisatie die jongeren helpt bij alledaagse religieuze zaken.

Zijn er bepaalde aspecten waar je als voorzitter de komende jaren specifiek aandacht aan wil schenken?

Het gaat erom dat je als organisatie de juiste informatie geeft, innovatief blijft en de behoeften van de achterban kent en daarop inspeelt. De laatste tijd zien we een zorgelijke beweging waarbij mensen uit het niets informatie verspreiden met een eigen mening en interpretatie alsof het de waarheid is. Bovendien zien we een radicalisering binnen de Islamitische gemeenschap die ik graag wil tegen gaan.

Insha’Allah zullen we met behulp van nieuwe technieken en innovaties de juiste informatie verspreiden onder onze jongeren, maar ook onder de andere gemeenschappen. Fiqh vragen zullen we laten beantwoorden, zoals we nu ook al doen, door de Maraji zelf. We willen lezingen en onderzoeken verspreiden middels de verschillende technieken.

Maar ook wil ik me inzetten om onze leden binnen AJO van dienst te zijn. Een van onze doelen is altijd geweest om ruimte te creëren voor de actieve leden om zich te ontwikkelen op verschillende gebieden. Denk aan verantwoordelijkheden bij organiseren, presenteren, lezingen geven, leiding geven aan projecten etc. Dit is zeker een van mijn speerpunten.

Kortom: groei van de organisatie als geheel en als individuen!

Als organisatie willen we groeien. Welke boodschap wil je alvast aan de jongeren meegeven om samen met ons deze groei te bereiken?

Met de juiste intentie naar Allah (swt) is alles mogelijk!

Ik ben niet anders gewend van onze jongeren dan een pure intentie voor Allah (swt). Samen met deze intentie zal ik samen met jullie insha’Allah de inzet, geduld en passie hebben om de zaak van Allah (swt) op het hoogste niveau te dienen.

Zijn er nog andere bijzonderheden die je zou willen vertellen?

Ik wil graag van de jongeren horen wat er in hen speelt en wat voor ideeën er zijn. We zijn benaderbaar en heel dankbaar aan iedereen die een idee heeft om de zaak te dienen en de organisatie te verbeteren.

Bovendien mogen we met de zegeningen van Allah (swt) een bijzondere gast verwelkomen tijdens de Fatimiya dagen: Sayed Hossein Alqazwini! Deze gerespecteerde geleerde zal drie dagen ons programma vullen. Ik hoop dat iedereen alle dagen aanwezig kan zijn om van hem te leren, en ook om onze gemeenschap in Nederland op z’n best te laten zien tegenover deze internationale spreker.

Een mooi en positief plan staat gereed voor de toekomst. Wij bedanken je voor dit interview! En wensen je al het beste toe om samen met de hulp van Allah swt. deze inspirerende taak op de beste wijze te zullen vervullen!

Dank jullie wel en moge Allah (swt) alle jongeren zegenen.
© Copyright Ahlalbait Jongeren

Afdrukken

Je moet je registeren om een opmerking te komen plaatsen. Dit kan simpel via de login knop rechtsboven in het menu.