Biografieen Ahlalbait - Sayed Ammar Nakshawani [EN]

- 09 Biografie Imam Reza (a)

Wie was Imam Reza (a)? 

In deze lezing wordt onder andere verteld hoe Imam Reza as een 'community builder' was. Toen Imam Reza in Medina was, besefte hij zich dat de Moslims waren vergeten hoe het is om een gemeenschap te zijn. Hij wilde daarom een gemeenschap bouwen waarin de mensen in die gemeenschap zich realiseerden wat hun rol daarbinnen is. 

Vier belangrijke lessen bedacht door Imam Reza as voor deze gemeenschap zijn:

1. Houd jezelf en het milieu rein/schoon, omdat dit de manieren zijn van de Profeet. Reinheid is een teken van imaan (geloof).

2. Een Moslim die oneerlijk is met een andere Moslim, is niet een van ons.

3. De slechtsten onder ons, zijn degenen die geen toegevoegde waarde hebben voor de gemeenschap. In plaats van alsmaar te klagen, kan je beter stil staan bij wat jij zelf voor bijdrage levert en kan leveren aan een betere wereld.

4. Voordat je mensen in je gemeenschap aan het werk zet moeten ze op de hoogte zijn van wat hun loon is, zodat hun loon achteraf niet minder blijkt te zijn dan dat ze eigenlijk verwacht hadden. En als volger van de Profeet vzmh en zijn familie, geef je altijd net wat meer dan je bent overeengekomen.

Deze vier lessen lijken simpel, maar als je er bij stil staat merk je dat het binnen onze gemeenschap zelfs op deze punten al stuk loopt. We verwaarlozen het milieu, moslims onder elkaar bedriegen elkaar, etc. etc.

https://www.youtube.com/watch?v=vfblK0dcmvg 

Afdrukken