Overlijden Imam Ali Al-Sajjad (a), 25 Muharram 95 A.H.

In de naam van Allah, de Barmhartige de Genadevolle

De vierde Imam, Ali Ibn Al Hussein (a) (zoon van Al-Hussain) is op 5 Sha'baan 38 Hijri in Medina geboren en is gestorven op 25 Muharram 95 Hijra. Hij leefde 57 jaar en had 34 jaar het leiderschap (Imamah) over de moslims. Bekende namen van de Imam (a) zijn: Imam Sajad en Imam Zeyn Al Abedien. Zijn vader is Imam Al-Hussein (martelaar van Karbala) en zijn moeder, Shahrbanu Bint Yezdjard.


 
Imam Sajad (a)

Toen Imam Hussein (a) gemarteld werd in Karbala, dacht het gezag Umaya (de voormalige leider Yazied, lees hier meer erover) dat ze een prettig leven zonder verwarring en zonder dat ze gestoord worden verder zullen leven! Ze hadden de rol van Imam Sajad (a), zoon van Imam Hussein (a) niet in de gaten. Zijn rol was niets minder dan die van zijn vader, Imam Hussein (a)

Zijn schitterende combinatie tussen zowel revoluties van smeekbeden en informatie verspreiden, heeft een onsterfelijke Islamitische gedachte gecreëerd. Namelijk de leer van Ahlalbait (a). De leer van gedachten die vertegenwoordigt de opoffering in zijn beste manieren.

Onze geliefde Imam (a) is vergiftigd door Al-walid Bin Malik en begraven in de begraafplaats Al baqi in Medina. Moge Allah jullie beloningen verdubbelen voor het rouwen om Imam Sajjad (a).

Klik hier om zijn hele biografie te lezen

© Copyright Ahlalbait Jongeren

Afdrukken

Je moet je registeren om een opmerking te komen plaatsen. Dit kan simpel via de login knop rechtsboven in het menu.