Geboorte Imam Ali Al Hadi, 2 Rajeb 204 A.H.

In de naam van Allah, de Barmhartige de Genadevolle

AJO feliciteert jullie met de geboorte van Imam Ali Al Hadi (a)! 

  • Naam: Ali
  • Titel: al-Naqi, al-Hadi
  • Vader: Imam Mohammad al-Jawad, al-Taqi (a)
  • Moeder: Sumanah
  • Geboortedag: 2 Rajeb 204 Hijri, Medina (Saudi Arabie)
  • Overlijdingsdag: 3e Rajab 254 Hijri, Samarrah (Iraq)

De geboorte

Imam Ali al-Hadi (a) is geboren uit een zeer nobele familie. De familie van de profeet is een familie met pure zuiverheid in hun harten. Zijn vader, Imam al-Jawad (a), was ongeveer 8 jaar oud toen hij Imam werd. Hij bezat op die leeftijd al veel kennis en werd door velen gezien als een grote geleerde.

De moeder van Imam Ali al-Hadi (a) was een vrouw genaamd Sumana al-Maghribiyya en werd vaak Ummul Fadhl genoemd. Imam al-Jawad (a) heeft haar zelf opgeleid op het gebied van onderwijs. Ze werd een goede gelovige vrouw. Ze besteedde de nacht vaak door Allah (swt) te herdenken met het gebed en het reciteren van de Koran.

De hele familie was blij met de geboorte van Imam al-Hadi (a). Alle rituelen die horen bij de geboorte werden uitgevoerd door Imam al-Jawad (a). Hij fluisterde de azan, het gebedsoproep, in zijn oor en gaf voor de geboorte van zijn kind ook een bedrag aan de armen.

Zijn vader noemde hem Ali (a) naar zijn grootvader Imam Ali (a), de prins der gelovigen, en Imam Ali (a), de zoon van Imam Hussein (a).

Klik hier voor de hele biografie.

© Copyright Ahlalbait Jongeren

Afdrukken