Verslag Een avond met de Koran, 11 mei 2019

In de naam van Allah, de meest Barmhartige, de meest Genadevolle,

Op zondag 11 mei 2019 organiseerde Ahlalbait Jongeren Organisatie, in samenwerking met Alcauther en Huis van Koran, een speciale iftarbijeenkomst met als thema 'Een avond met de Koran'. Deze avond stond volledig in het teken van de heilige Koran.
Het programma begon met het verwelkomen van de gasten door onze presentator Ammar. Het eerste onderdeel van het programma was een presentatie van broeder Mujtaba, met uitleg over de delen van de Koran die gereciteerd zouden worden. Hij legde kort uit waar Surah al Maidah en Surah al Inaam over gingen.

Het hoofdonderdeel van de bijeenkomst was de Koranrecitatie van de heilige Koran. Deze werd op een zeer mooie wijze gereciteerd door de broeders Ali al Touraihi, Massih Naimi, Reza Qorbanpoor en Jafar Al Badri. De recitatie werd beëindigd met een smeekbede die gezamenlijk gereciteerd werd.

Na de Koranrecitatie werd Dua al Iftitah gereciteerd door broeder Waiel. De smeekbede betekent “het openen” waarbij de eerste zin ook begint: ‘O ALLAH, MIJN LOFSPRAAK OPEN IK MET U TE PRIJZEN.’

Hierna was het alweer tijd voor de iftar. Iedereen kreeg eerst wat dadels om het vasten te verbreken. Vervolgens werden eerst de avondgebeden verricht. Tijdens de iftar kon er nagepraat worden over de bijeenkomst en konden de nieuwe bezoekers kennis maken met de organisatie en andere bezoekers.

Wij danken alle recitatoren en sprekers voor hun deelname aan het programma en alle bezoekers voor hun komst. Moge Allah (swt) jullie daden accepteren en tot de volgende keer!

Ook danken we stichting Alcauther voor de fijne samenwerking.

klik hier voor de foto's

Klik hier voor livestream video

Ws,
AJO

 

Afdrukken

Je moet je registeren om een opmerking te komen plaatsen. Dit kan simpel via de login knop rechtsboven in het menu.