Kleiner dan atomen!

In de naam van Allah, de Barmhartige de Genadevolle

Er zijn vele theorieën die de bestanddelen van atomen definiëren. Echter een atoom is zeker niet het kleinste deeltje in het heelal. Er bevinden zich objecten die nog kleiner zijn dan atomen, waar de Koran over spreekt!

Toen wetenschappers de kern van atomen onderzochten, ontdekten zij nog kleinere deeltjes zoals elektronen, protonen en neutronen. Ook hebben zij ontdekt dat [protonen en neutronen uit zelfs nog kleinere deeltjes bestaan, genaamd quarks.

Quarks worden beschouwd als elementaire deeltjes die materie doen opbouwen. Ze zijn klein en krachtige reeksen vanwege hun massa en precisie.

Er is een vers in de Koran die dingen vermeldt die kleiner zijn dan atomen, zoals quarks zijn: Allah (swt) zei: "Er is voor uw Heer zelfs geen gewicht van een atoom op aarde of in de hemel verborgen. En er is niets dat kleiner dan dat en niets groters, of het staat in een duidelijke Boek vermeld." [Koran: Yunus, vers 61].

Het wonder van dit vers is dat het noemt wat kleiner is dan een atoom. Terwijl dit vers werd geopenbaard in een periode waar niemand iets wist over atomen. In feite, niet zolang geleden werd gedacht dat het atoom het kleinste deeltje was in het heelal; Kleinere onderdelen zoals de quarks zijn zeer recente ontdekkingen. Echter in de Koran werd hier wel precies over gesproken.

Allah (swt) zegt: Kleiner dan dat. Glorie aan Allah (swt) de Almachtige!

Bron: http://www.kaheel7.com/

© Copyright Ahlalbait Jongeren

Afdrukken

Je moet je registeren om een opmerking te komen plaatsen. Dit kan simpel via de login knop rechtsboven in het menu.