Verslag ‘De positie van Allah (swt) in ons leven’, 13 juli 2024

Lees hieronder het hele bericht.

In de naam van Allah (swt), de meest Barmhartige, de meest Genadevolle.

Op 14,15 en 16 juli zijn we samengekomen in Dordrecht als onderdeel van de voortzetting van de Muharram reeks.
We begonnen deze dagen met prachtige Koranrecitaties door broeder Ali Abbar, broeder Mohammed Jafar Raufi en broeder Yasin Yusufi. Er werd uit de hoofdstukken Al-Waqi-ah, Al-Qammar, Ar-Rahman, Taha en Al-Asr gereciteerd.

Na de Koranrecitaties werd het programma hervat met ziyarat Ashura, gereciteerd door hadji Abu Fatin en broeder Aysar. Deze ziyareh, doordrenkt met emotie en spirituele betekenis, vormt een essentieel onderdeel van de herdenking van de gebeurtenissen bij de slag van Karbala.

In alle bijeenkomsten werd een korte lezing gegeven. Op de eerste dag ging sayed Mujtaba door met zijn serie “De biografie van de profeet Mohammed (s)”.

Op de tweede dag was het de beurt aan broeder Murtada. De lezing ging over “De weg van Tawbah” (vergiffenis). Op de laatste dag vertelde broeder Murtada ons over “Zelfbeeld in de Islam” en de rol die Social Media hierbij speelt.

Na elke korte lezing (en een pauze) kwam telkens de hoofdlezing, verzorgd door hadji Waiel Alkhateeb. Hij besprak onder andere het belang dat we onze broeders en zusters in Gaza altijd moeten herdenken en steunen in zijn lezing over ‘Allah (swt) en het lijden in deze tijd: oorlog, moord, stress en pesten’. Daarnaast had hij het ook over de dood en alle angsten daaromheen als onderdeel van de lezing ‘Verlatingsangst voor deze wereld: de filosofie erachter’. De derde dag ging over ‘De krachtigste schepping op aarde: hoe sterk is de mens werkelijk?’.

We sloten elke bijeenkomst af met prachtige rouwzang in diverse talen verzorgd door sayed Mahdi Mobayen en broeder Mahdi Alkhateeb.
We danken jullie voor jullie komst en insha’Allah tot de volgende bijeenkomst!

Ws,
Ahlalbait Jongeren Organisatie

Scroll naar boven