Verslag ‘Ashura: het verhaal van Karbala’, 17 juli 2024

Lees hieronder het hele bericht.

In de naam van Allah (swt), de meest Barmhartige, de meest Genadevolle.

Na vijf Muharram-bijeenkomsten zijn wij op woensdag 17 juli bijeengekomen voor Ashura om de martelaarschap van Imam al-Hussein (a) te herdenken. Op deze dag is Imam al-Hussein (a), samen met zijn familie en vrienden, vermoord tijdens de slag van Karbala.

We begonnen ons programma met een gezegende Koranrecitatie door broeder Aysar. Hij reciteerde uit hoofdstukken Taha en Al Asr. Vervolgens gingen we verder met ziaret Ashura, welke prachtig gereciteerd werd door broeder Abdullah. Hiermee brachten wij de groet uit aan onze Imam (a), die op deze dag liet zien dat op geen enkele wijze goedkeuring kan worden gegeven aan onderdrukkers, al kost dat het leven van jezelf en vele andere familie en vrienden.

Daarna droeg onze jonge broeder Amir een prachtig gedicht voor over Imam al-Hussein (a).

We gingen verder met de Maqtal (het verhaal van Karbala) verzorgd door hadji Waiel. Hij vertelde het verhaal van moed, opoffering en standvastigheid in het aanzicht van onderdrukking en onrechtvaardigheid. De Maqtal is van onschatbare waarde voor ons als moslims, omdat het de herinnering aan de martelaren levend houdt en ons herdenkt aan de normen en waarde van de Profeet (s) en onze Imams (a).

Tot slot droeg hadji Ali een rouwzang op in diverse talen. Wij danken jullie voor jullie komst, insha’Allah tot de volgende keer!

Ws,
Ahlalbait Jongeren Organisatie

Scroll naar boven