Verslag ‘De positie van Allah (swt) in ons leven’, 13 juli 2024

Lees hieronder het hele bericht.

Salam aleekum beste broeders en zusters,

Op zaterdag 13 juli 2024 organiseerde Ahlalbait Jongeren Organisatie samen met Al-Sadiq een bijeenkomst in Eindhoven ter ere van de martelaarschap van Imam al-Hussein (a).

Het programma begon met een prachtige Koranrecitatie door hadji Massih met verzen uit hoofdstuk Hujeraat en Surah Qaaf.
Na de Koranrecitatie was het tijd om de groet uit te brengen aan Imam al-Hussein (a) door middel van Ziaret Ashura. Deze werd gereciteerd door hadji Abu Ahmed Al Jabouri.

Pressentator Raza vertelde tussen de programmaonderdelen door dat Imam al-Hussein (a) een Imam is voor de gehele mensheid en niet alleen voor de sjiitische moslims en waarom het belangrijk is om deze Imam te herdenken.

De eerste lezing werd gegeven door broeder Murtada en ging over “Tawfieq”. Wat is het precies en hoe ontvangen wij deze Goddelijke leiding en hulp? Al deze vragen werden door Murtada beantwoord tijdens zijn lezing.

Tijdens de pauze konden de bezoekers even bijkomen, kennismaken met elkaar, thee drinken en fruit nuttigen. Na de pauze startte de hoofdlezing van hadji Waiel. Dat was de tweede in de reeks over Tawhied: de eenheid van Allah (swt). Deze lezing ging over de positie van Allah (swt) in ons hedendaagse leven: is dit een tastbaar feit of een woke achtige gedachte? Hoe en in welke situatie is Allah (swt) in ons leven?

De bijeenkomst werd afgesloten door sayed Mahdi met een prachtige rouwzang.

Het was al met al een geslaagde bijeenkomst in Eindhoven. AJO bedankt Al Sadiq voor de fijne samenwerking en InshaAllah tot een volgende keer!

Bekijk de foto’s en de video’s hieronder.

Ws,
AJO

Scroll naar boven