Verslag ‘Overlijden Profeet Mohammed (s)’, 8 september 2024

Lees hieronder het hele bericht.

In de naam van Allah (swt), de meest Barmhartige, de meest Genadevolle.

We zijn op zondag 8 september ’24 bijeengekomen ter ere van het overlijden van de heilige profeet Mohammed (s).
We begonnen het programma met de heilige woorden van Allah (swt) uit de hoofdstukken Az Zumar, Ghafir en Al Baqarah gereciteerd door sayed Yusif.

Vervolgens gaf sayed Haider een leerzame presentatie. Hij belichtte de essentie van de ziaret (het lezen van de groet). Ook benadrukte hij dat de ziaret niet slechts draait om het fysieke bezoek aan de profeet (s) en zijn familieleden, maar ook om het aangaan van een diepgaande spirituele band met deze heilige personen.

Hierna werd de ziaret van de profeet (s) prachtig gereciteerd door broeder Abdullah Alali.

Na de ziaret gingen we verder met de hoofdlezing van hadji Waiel Alkhateeb. Hij besprak de beproevingen die de heilige profeet Mohammed (s) heeft moeten doorstaan. Hij vertelde dat de profeet (s) de meest invloedrijke persoon is in de geschiedenis, en dat hij de levens van miljoenen mensen heeft beïnvloed en veranderd. Ondanks alle beproevingen heeft de profeet (s) nooit iets gezegd wat Allah (swt) ontevreden maakt; dit is een belangrijke les waar wij als moslims uit kunnen leren.

Tijdens de hoofdlezing was er een kinderprogramma. Het programma begon eerst met een filmpje waarin de jonge jaren van de profeet (s) werden behandeld. Na het filmpje werden er een aantal vragen gesteld aan de kinderen. Daarna kregen de kinderen allerlei opdrachten die ze konden maken, en ze konden kleuren en knutselen.

Na een korte pauze sloten we onze bijeenkomst af met een interactief onderdeel (met o.a. een Mentimeter) over de impact die de profeet (s) heeft gehad op de maatschappij. Één van de vragen was bijvoorbeeld: ‘Wie heeft weleens te maken gehad met verandermanagement?’ en de relatie met hoe de profeet (s) dat in zijn tijd heeft aangepakt bij het introduceren van de Islam. Aan de hand van de vragen konden een paar personen hun antwoorden toelichten.

Het was een geslaagde bijeenkomst! We bedanken jullie voor jullie komst en insha’Allah tot de volgende bijeenkomst!

Ws,
Ahlalbait Jongeren Organisatie

Scroll naar boven