Inleiding tot de Islam

In de naam van Allah, de barmhartige, de genadevolle

De islam ontstond niet in de 7e eeuw na Christus. 

Integendeel, het is dezelfde religie die God door Zijn boodschappers (vrede zij met hen) aan elk volk had geopenbaard. De islam lijkt soms vreemd voor niet-moslims, want het is een religie die van invloed is op elk terrein in het leven; van het eten en slapen tot aan het werken en spelen. Het is niet alleen een persoonlijke religie, maar ook een sociale. 

Moslims streven ernaar om in overeenstemming volgens Gods wetten te leven. Door dit te doen, streven ze ernaar om nabijheid te verkrijgen tot God en de overwinning op tijdelijke beproevingen en verleidingen in deze wereld. Alle aspecten van hun praktijken waaronder het gebed, vasten, liefdadigheid en de bedevaart zijn bedoeld om te helpen dit doel te bereiken. Hoewel het strenge seculiere normen heeft, is de islam geen ascetische religie. De islam eist van zijn volgelingen om actief deel te nemen in hun gemeenschappen.

Moslims geloven dat God Een is, ondeelbaar en zij geloven in alle profeten van de christenen en joden, waaronder Adam, Noach, Abraham, Ismael, Izaak, Jacob, Jozef, Job, Mozes, Aaron, David, Solomon, Elias, Jona, Johannes de Doper en Jezus ) (vrede zij met hen). Moslims erkennen ook nog een andere profeet genaamd Mohammed (vrede zij met hem en zijn familie), die een directe afstammeling van Abraham is door zijn eerste geboren zoon, Ismael. Zijn profeetschap kan in de Bijbel op verschillende plaatsen gemeld worden, waaronder Deut 18:18 en Johannes 14:16.

De Koran is het heilige boek van de moslims. Het bevat veel verhalen die bekend zijn bij de christenen en joden.

Het is niet door de mens gemaakt, maar werd geopenbaard aan de profeet Mohammed (vrede zij met hem en zijn familie) door de engel Gabriel op bevel van God. Het bevat geen wetenschappelijke drogredenen of interne tegenstellingen.

In feite bevat het veel wetenschappelijke kennis die ook nog eens door wetenschappers  deze eeuw ontdekt zijn. De Koran is een ongeëvenaard Arabisch literair meesterwerk. Bovendien is het in haar originele en oorspronkelijke vorm onthuld, in tegenstelling tot de Torah en Evangelie. 

Mensen uit het Westen en de gehele wereld zouden zich niet in onwetendheid moeten laten over de islam en de moslims. 

Zo zijn er bijvoorbeeld zes miljoen moslims in de Verenigde Staten van de 1,2 miljard mensen in de hele wereld. Slechts 18% van de moslims woont in de Arabische wereld. Demografen zeggen dat de islam de snelst groeiende religie in de VS (en de wereld) is als gevolg van hoge geboortecijfers, immigratie en hoog bekeringspercentage.

Tegen het jaar 2000 is er voorspeld dat de islam de op een na grootste religie in Amerika zal zijn als het niet al meer dan het jodendom, het mormonisme, Jehovah’s Getuigen, en andere religies is. 

Hier zijn een aantal dingen die je kunt doen met betrekking tot uw islamitische buren, studenten, medewerkers en collega’s dat zou worden gewaardeerd: 

* Respect voor hun religieuze overtuigingen door hen op hun gemak te laten bidden, kledingvoorschrift, vasten, en sociale interactie op basis van hun overtuigingen. 

* Wees alert op de dieet beperkingen, vooral als het gaat om alcohol en varkensvlees. 

* Voel je vrij om vragen te stellen! 

Geschreven door Masooma Beatty

© Copyright Ahlalbait Jongeren

Scroll naar boven