De kleine rituele wassing (wudhu)

In de naam van Allah, de meest Barmhartige de meest Genadevolle

Nadat je je intentie gemaakt hebt, om deze daad van aanbidding te doen om nabijheid tot Allah te zoeken, moet je als volgt beginnen:

1. Was je gezicht vanaf het voorhoofd, dat wil zeggen vanaf de haargrens tot de kin, en wat binnen het horizontale bereik valt van je hand tussen de duim en de pink. [Dat gezegd hebbende: je wast je gezicht van boven naar beneden, zonder het dikke baardhaar te hoeven bevochtigen.]

2. Was je onderarmen van de ellebogen tot de vingertoppen, beginnend met de rechterarm. De manier waarop je dat doet is weer van boven naar beneden.

3. Strijk met je rechterhand (terwijl die nog nat is) over de bovenkant van je haar, bij voorkeur met de palm van de hand, beginnend bij de bovenkant richting de haargrens, stoppend bij het voorhoofd.

4. Strijk met je handen over je voeten beginnend bij de tenen tot de enkels. Gebruik je rechterhand om over de rechtervoet te strijken en de linkerhand om over de linkervoet te strijken, terwijl beide handen nog nat zijn van het oorspronkelijke water van de wudhu. Het is niet toegestaan om nieuw water te gebruiken. [Je mag niet met de linkervoet beginnen voor de rechter is gedaan.]

Je moet ook het volgende naleven als je wudhu doet:

1. Wudhu gebeurt in een vastgestelde volgorde, dat wil zeggen dat het wassen van het gezicht voor het wassen van de onderarmen komt en je rechterarm komt voor de linker; en het strijken over het hoofd gebeurt voor de voeten aan de beurt zijn.

2. De wassing dient ononderbroken uitgevoerd te worden. In noodgeval, bijvoorbeeld dat het water op is of wegens vergeetachtigheid, kun je doorgaan met het proces zolang de eerder gewassen delen nog steeds nat zijn. Anders is de wudhu niet goed. Het is ook goed om te vermelden dat de wudhu ook geldig is als de delen van het lichaam die gewassen waren opgedroogd zijn door de wind of de hitte, vooropgesteld dat de wudhu ononderbroken is uitgevoerd.

3. Je moet het zelf doen zolang je in staat bent het zelf te doen.

© Copyright Ahlalbait Jongeren

Scroll naar boven