Het smachtende verlangen naar het hiernamaals

In de naam van Allah, de Barmhartige de Genadevolle,

Een zaak die door de islam wordt veroordeeld is de liefde van dit leven voor zichzelf. Echter, als men de wereld verlangt voor de liefde van God, voor Zijn plezier, voor het Hiernamaals of in de hoop van zijn beloningen, dan is dat geen liefde voor de wereld, maar, in werkelijkheid, het is de liefde van God en voor de wereld die zal komen, 

Allah de Almachtige zegt: ‘” Ben je tevreden met dit wereldse leven in plaats van het hiernamaals? Maar de voorziening van dit wereldse leven in vergelijking met het Hiernamaals is slechts weinig.”

Allah : “O mensen, zeker de belofte van Allah is waar, laat daarom het leven van deze wereld jullie niet misleiden, en laat niet de aartsbedrieger jullie misleiden met respect voor Allah.”

De Profeet Mohammed (s): “Eenieder die houdt van de wereld beschadigt zijn aankomend leven.”

Imam Ali (a): “Waarlijk, een goed voorbeeld van dit leven is als de slang wiens huid zacht aanvoelt, maar die van binnen een dodelijke gif bezit. Een wijs persoon vermijdt dit leven, een onwetend kind wordt aangetrokken door dit leven.” 

Als ik mij een keer verdrietig of eenzaam voel denk ik altijd dat het niet nodig is, omdat dit leven van korte duur is en het volgende leven beter en mooier zal zijn als ik mijn geloof en tawakkul (het bouwen op, vertrouwen hebben in) in Allah (swt) vergroot. Vergeet dit niet, Allah (swt) ziet onze jihad dagelijks! We moeten ons nooit ontmoedigd voelen om door te gaan, laat je kracht ook zien in de moeilijke tijden en vindt begrip bij de Ahlalbait (a) en hun nakomelingen. Geen van hen had een makkelijk leven. Toch bleven ze sterk staan in het geloof in Allah (swt), wat zoveel kracht gaf aan hen. Zie Sayeda Zainab (a); gaf zij ooit op? Zij is de boodschap aan alle moslima’s om te staan voor jezelf in de maatschappij, maar ook voor je gezin. Gewoon die kleine dingen. Je moeder lief aankijken, lachen naar je ouders, een glas water schenken voor je zieke broer(tje) of zus(je). Jezelf soms op de tweede plek zetten kan een enorme bijdrage leveren aan je geluk in dit leven, want een leven dat je leeft voor jezelf is weinig waard. We leven met en voor elkaar en de kunst is om de morele waarden van de Ahlalbait (a) toe te passen in ons dagelijks leven, zodat we net zo succesvol en prachtig worden van binnen! Dus denk aan het leven hierna en de beloning, maar ook aan de straf van Allah (swt). Wij moeten in dit leven ons best doen voor onze toetsen op school, maar ook de toetsen van het hiernamaals moeten wij kunnen overleven door het goede te doen en het slechte af te raden. Ik voel mij zo sterk om over dit soort mooie en sterke dingen te schrijven. Ik word er nooit sterker van om te schrijven over dingen in mijn leven die niet goed gaan of die pijn doen. Dat is alleen van korte duur, dat gaat over. Niets is erger dan de pijn van Hussain (a) toen hij op de grond lag en zijn broer Abbas (a) water wilde halen voor de familie maar dat niet kon doen, omdat hij onderweg werd gemarteld door zijn vijanden. De Ahlalbait (a) hebben mij geleerd dat het gaat om de intenties in het leven, om zuivere intenties. Het leven gaat om vallen en opstaan, en om de momenten dat je ook weer opstaat, dankbaar zijn en de momenten dat je valt bij niemand anders dan bij Allah (swt) jouw toevlucht zoeken. Geen mens zal begrijpen wat je voelt, behalve Degene die jou heeft gemaakt. Je geheimen vertellen aan een ander, zorgt ervoor dat je je opsluit in jouw eigen geheimen en dat je een gevangenis wordt van jouw geheim. Laat je geheimen voor jezelf, deel ze alleen met Allah (swt). Dat is beter en sterker. Dat is de jihad, voor mij tenminste, want het is een strijd om moeilijkheden niet te bespreken met mensen. Soms zoek je namelijk als mens toch begrip bij een ander persoon. Alleen dat begrip vind ik niet terug bij een ander behalve bij Allah (swt), Hij (swt) is mijn toevlucht. Ik houd van Allah (swt). 

Imam Ali (a) zei: “De grootste zonde is de liefde van deze wereld.”

Imam Ali (a) zei: “Als je van Allah houdt, verdrijf dan de liefde van deze wereld uit jouw hart.”

Imam Ali (a) zei: “Je zal Allah de Glorieuze nooit ontmoeten met een actie die zo beschadigend is voor jezelf dan de liefde voor deze wereld.” 

Imam Ali (a) zei: “De liefde van deze wereld is bron van problemen en de wortel van ellende.”

Imam Ali (a) zei: “De liefde van deze wereld vernietigt intelligentie, maakt het hart doof van het geluid van wijsheid en veroorzaakt een pijnlijke straf.”

Imam Ali (a) zei: “Op dezelfde manier dat de zon en de nacht niet bij elkaar kunnen komen, de liefde van Allah en de liefde van deze wereld kunnen nooit bij elkaar komen.”

Imam Ali (a) zei: Waarlijk deze wereld en het hiernamaals zijn twee geconfronteerde vijanden en twee afwijkende wegen; eenieder die houdt van deze wereld en deze wereld bevriend, haat en vermijdt het Hiernamaals. Die twee werelden zijn als het oosten en het westen; dus als iemand gaat voor het ene, dan zal hij ver verwijderd zijn van het andere. Zij zijn als concurrerende vrouwen. 

Imam ‘Ali Zayn al-’Abidin (a) zeg: “Er is geen handeling  als het kennen van Allah en Zijn Profeet van wie de beloning groter is dan het mijden van deze wereld.”

Imam Jafar As Sadiq (a) zei: “Een gezond hart is een hart dat veilig is van de liefde van deze wereld. Het betekent dat een gelovige niemand in zijn hart heeft, behalve zijn Heer, wanneer hij Hem ontmoet. “

Imam Jafar As Sadiq (a) zei: “De liefde van deze wereld is de bron van alle zonden.”

Imam Jafar As Sadiq (a) zei: “Eenieder die houdt van deze wereld, kan nooit van Allah houden.”

Imam Musa Al-Kazim (a) zei: “De angst van het Hiernamaals verlaat het hart van eenieder die van deze wereld houdt. Geen enkele geleerde dienaar van Allah groeit in zijn liefde voor de wereld zonder het eerst laten toenemen van zijn afstand van Allah en als gevolg, zal Allah’s boosheid op hem groter worden.”

Bron: http://www.al-islam.org/living-right-way-ayatullah-jawad-tehraani/yearning-hereafter 

© Copyright Ahlalbait Jongeren

Scroll naar boven