“Kan ik een uur van jouw tijd kopen papa?”

In de naam van Allah, de Barmhartige de Genadevolle

Een man komt laat thuis van zijn werk. Moe en geïrriteerd ziet hij zijn 5 jarige zoontje die op hem staat te wachten bij de deur.

– Papa, mag ik je iets vragen?

– Natuurlijk, wat is er jongen? vroeg de vader.

– Papa, hoeveel verdien je per uur?

– Dat zijn jouw zaken niet, waarom vraag je zulke dingen? vroeg de vader geïrriteerd.

– Ik wil het heel graag weten, papa wil je het me alstublieft vertellen, hoeveel verdien je per uur? Smeekte de kleine jongen.

– Als je het zo nodig wilt weten, vooruit: ik verdien 20 euro per uur.

– Oh Zei de kleine jongen met zijn hoofdje naar beneden gebogen, hij keek op en zei; papa, mag ik alstublieft 10 euro hebben?

De vader werd woedend en zei; Is de enige reden waarom je deze vraag hebt gesteld om op deze manier geld van mij te kunnen krijgen, zodat je iets onbenulligs kunt kopen of een stuk dom speelgoed. Ga naar je kamer en je bed in, en denk na waarom je zo zelfzuchtig bent. Ik werk hard, maak vele uren iedere dag en heb geen tijd voor dit soort kinderachtig gedoe. De kleine jongen ging stil naar boven naar zijn kamer en sloot zachtjes en verdrietig de deur van zijn slaapkamer.

De vader zat beneden en terwijl hij voor zich uit staarde dacht hij boos na over de vraag van zijn zoontje. Hoe haalde hij het in zijn hoofd om zulke vragen te stellen en dat alleen maar om geld te krijgen?

Na ongeveer een uur, werd de man weer wat rustiger en begon zich af te vragen of hij niet te hard voor zijn zoontje was geweest. Misschien was er toch iets wat zijn zoontje dringend nodig had om van die 10 euro te kopen. De man ging naar de kamer van zijn kleine zoon en opende de deur.

– Slaap je, zoon? vroeg hij.

– Nee papa, ik ben wakker, antwoordde het zoontje.

– Ik heb na zitten denken en misschien ben ik te hard voor je geweest zei de vader. Het was een lange dag en ik liet me gaan, dit is niet eerlijk tegenover jou. Hier heb je die 10 euro waar je om vroeg.

De kleine jongen ging rechtop zitten en gaf zijn vader een grote brede glimlach. Dank je papa! Schreeuwde de kleine jongen van blijdschap. Toen tilde de jongen zijn kussen op en haalde er geld onderuit. De vader zei; je had al geld en begon opnieuw boos te worden. Waarop de kleine jongen zijn geld begon te tellen en op keek naar zijn vader.

– Waarom, wil je nog meer geld terwijl je al geld had, heb je dan nooit genoeg? zei de vader geïrriteerd.

– Omdat ik echt niet genoeg had, maar nu wel legde de kleine jongen uit aan zijn vader.

– Papa, nu heb ik 20 euro, kan ik nu een uur van jouw tijd kopen? Alsjeblieft, kom morgen een uur eerder thuis, ik zou zo graag samen met je willen eten.

© Copyright Ahlalbait Jongeren

Scroll naar boven