Lezen van de koran

In de naam van Allah, de Barmhartige de Genadevolle

Een oude moslim leefde in een boerderij met zijn jonge kleinzoon. Elke ochtend zat zijn opa vroeg in de ochtend aan de keukentafel uit de Koran te lezen. Zijn kleinzoon wilde net als hem zijn en probeerde hem te imiteren.
 
Op een dag vroeg de kleinzoon aan zijn opa: “Opa, Ik probeer de Koran te lezen net zoals jou, maar ik snap het niet en datgene wat ik begrijp vergeet ik zodra ik het boek sluit. Wat is het goede van het lezen van de Koran?”. De grootvader stopte met het zetten van de steenkool in het fornuis en antwoordde: “Neem deze kolenmand mee naar de rivier en breng me een mand met water. De jongen deed zoals zijn opa hem gezegd had, maar al het water lekte uit de mand voor hij het huis bereikte. De grootvader lachte en zei: “Je moet wat sneller zijn de volgende keer” en zond hem weer terug naar de rivier.

Deze keer rende de jongen sneller, maar alweer was de mand leeg voor hij naar huis terugkeerde. Buiten adem vertelde hij zijn grootvader dat het onmogelijk was om water in de mand te dragen en hij ging een emmer halen. Maar de grootvader zei: “Ik wil geen emmer water, ik wil een mand water. Je probeert het niet hard genoeg.” Hierna ging hij bij de deur staan kijken naar zijn kleinzoon die alweer een mand water ging halen.

Op dit moment, wist de jongen dat het onmogelijk was, maar hij wilde zijn opa laten zien dat zelfs als hij op zijn hardst rende, het water uit de mand zou lekken voor hij thuis was. De jongen dompelde de mand opnieuw in de rivier en rende snel naar huis, maar alweer was de mand weer gauw leeg.

Hij zei tegen zijn opa: “Kijk opa, het is nutteloos!”. “Dus jij denkt dat dit nutteloos is?” Zei de grootvader. “Kijk naar de mand.”

De jongen keek naar de mand en voor de eerste keer realiseerde hij dat de mand anders was. Het was veranderd van een vuile, oude steenkoolmand en was nu schoon, van binnen en buiten. “Dat is wat er gebeurt wanneer je de Koran leest. Je begrijpt of herinnert misschien niet alles, maar wanneer je de Koran leest verander je, van buiten en binnen. Dat is het werk van Allah in onze levens.”

Bron artikel: http://www.ezsoftech.com

© Copyright Ahlalbait Jongeren

Scroll naar boven