Oordeel niet te snel

In de naam van Allah, de Barmhartige de Genadevolle

Een jonge vrouw wachtte op haar vlucht in de wachtruimte van een grote luchthaven. Aangezien ze vele uren zou moeten wachten, besloot ze een boek te kopen om haar tijd door te brengen. Ook kocht ze een pakket koekjes.
Ze ging zitten in een leunstoel, in de VIP ruimte van de luchthaven, om in vrede te rusten en te lezen. Naast de leunstoel waar het pakket koekjes lag, kwam een man in de stoel naast haar zitten. Hij opende zijn tijdschrift en begon te lezen.


Toen zij het eerste koekje pakte, nam de man ook een. Ze voelde zich geïrriteerd maar zei niks. Ze dacht alleen: “Wat een lef! Als ik in de stemming was, zou ik hem durven te slaan!”


Voor elke koekje dat ze pakte, nam hij er ook een. Dit maakte haar razend, maar ze wou geen scène veroorzaken. Toen er slechts een koekje overbleef, dacht ze: “Ah…wat gaat deze man nu doen?” Toen pakte de man het laatste koekje, verdeelde het in 2 stukken, en gaf haar de helft.


Ah! Dat was teveel! Ze was nu veel te boos! Ze nam haar boek en haar spullen, en liep vervolgens naar de wachtkamer. Toen ze in haar stoel zat, binnen in het vliegtuig, keek ze in haar handtas om haar bril te pakken. Tot haar grote verrassing, was het pakket koekjes daar, onaangeroerd en ongeopend!


Ze voelde zich zo beschaamd! Ze realiseerde zich dat zij verkeerd was… Ze had vergeten dat ze haar koekjes in haar handtas had gehouden. De man had zijn koekjes met haar gedeeld, zonder zich geïrriteerd of bitter te voelen.

“Terwijl zij zeer boos was, denkend dat ze haar koekjes met hem deelde. En nu was er geen kans meer om het hem uit te leggen, of om vergeving te vragen.” 

(C) Copyright Ahlalbait Jongeren

 
Stuk vertaald uit: http://www.ezsoftech.com

Scroll naar boven