Spaar de eer van de Profeet Mohammed (s)

In naam van Allah, de Barmhartige, de Genadevolle

Een Jood verloor zijn dure ring en bij toeval vond een arme man deze. Toen hij te weten kwam dat deze ring tot die Jood behoort, ging hij naar hem om het aan hem terug te geven.

De Jood glimlachte en vroeg: “Weet jij de waarde hiervan?”. De Moslim antwoordde: “Ja”
“Je hebt dit gevonden en je bent arm en behoeftig” zei de Jood. “Ja, je hebt gelijk” antwoordde de Moslim.

De Jood vroeg: “Is het niet in je opgekomen dit te verkopen en hiervan een comfortabel leven te lijden met als excuus dat deze tot een Jood behoorde?”.
De Moslim zei: “Waarom zou ik op zo’n manier gedacht moeten hebben?”. “Waarom gaf u deze ring aan me terug terwijl ik niet wist dat u het had gevonden?”

De arme Moslim antwoordde: “Wij geloven in de Dag des Oordeel. Ik vertelde mijzelf dat als ik deze ring niet aan de eigenaar terug zou geven, dat tijdens het oordelen over de daden van mensen bij de Qayamat mijn Profeet Mohammed (s) en jouw Profeet Mozes (a) samen zouden zitten en waarbij u dan zou gaan klagen over de verloren ring aan de Profeet Mozes (a). Hij zou dan bij mijn Profeet Mohammed (s) gaan klagen dat iemand die tot zijn volk behoort zo heeft gehandeld. Op dat moment zou mijn Profeet Mohammed (s) niet hebben kunnen antwoorden. Ik heb nu de ring teruggegeven om de eer van de Profeet Mohammed (s) te sparen op de Dag des Oordeel.”

Moraal van het verhaal: Denk als een Moslim, handel als een Moslim en hou van Allah (swt) en de Profeet Mohammed (s) als een ware Moslim.

(c) Copyright Ahlalbait Jongeren

Scroll naar boven