Verhaal: Je bent onbetaalbaar voor diegene die van je houden

In de naam van Allah, de Barmhartige, de Genadevolle


Een bekende spreker startte eens zijn lezing door een 20 dollar biljet vast te houden in een kamer met 200 honderd mensen. Hij vroeg: “Wie wil deze biljet graag hebben?” Vele handen gingen omhoog.
De spreker zei: “Ik zal deze biljet aan een van jullie geven, maar eerst zal ik dit doen.” Hij verfrommelde de biljet en vroeg: “Wie wil dit nog steeds?” Weer bleven de handen in de lucht.
“Goed, en wat als ik dit doe?” Hij gooide het op de grond en begon het op de vloer met zijn schoen te stampen. Hij raapte het hierna op, die nu verfrommeld en vies was, en vroeg: “Wie wil het nu nog?” De handen bleven omhoog gestoken.

Mijn vrienden, we hebben allen een zeer waardevolle les geleerd. Het maakte niet uit wat er met het geld was gedaan, het bleef gewild omdat het niet in waarde daalde. Het was nog steeds 20 dollar waard.
Vele malen in ons leven vallen we, worden we verfrommeld en gestampt in het vuil door de besluiten die we nemen en de omstandigheden die ons overkomen. We kunnen daardoor het gevoel krijgen alsof we waardeloos en nutteloos zijn.


Maar wat er is gebeurd of zal gebeuren, je zal nooit je waarde verliezen: Vies of schoon, verfrommeld of fijn gevouwen. Je bent nog onbetaalbaar voor zij die van je houden.

 

Bron: http://www.ezsoftech.com/stories/mis9.asp

 

(c) Copyright Ahlalbait Jongeren

Scroll naar boven