Verhaal met moraal; Nidhr

In de naam van Allah, de Barmhartige de Genadevolle

Toen Imam Hassan (a) en Imam Hussein (a) kinderen waren, werden ze op een dag erg ziek. Hun ouders Imam Ali (a) en Fatima Al Zahra (a) waren erg triest om ze ziek te zien. Nadat de profeet (s) dit te weten kwam, zei hij tegen zijn dochter Fatima Al Zahra (a) en zijn neef Imam Ali (a) dat ze Nethr moesten houden. Nethr is een belofte die men aan Allah (swt) kan beloven wanneer zijn wens vervuld word. Iets extra doen om Allah (swt) een plezier te doen.

Snel besloten Fatima Al Zahra (a) en Imam Ali (a) om een Nethr te doen, drie dagen vasten na het herstel van Imam Hassan (a) en Iman Hussein (a). Allah (swt) aanvaardde de Nethr en beiden jongens herstelden zich. Imam Hassan (a), Imam Hussein (a) en bediende Fizza besloot ook om 3 dagen met Fatima Al Zahra (a) en Imam Ali (a) te vasten.

Op de eerste dag van het vasten, bereidde Fatima Al Zahra (a) vijf broden om daarmee het vasten te kunnen verbreken. In de avond, nadat het avondgebed was aangebroken werd er op de deur geklopt. Er stond een bedelaar die naar eten vroeg. Zonder twijfel hebben ze al hun brood aan de bedelaar gegeven. In plaats van brood hebben ze alleen maar water gedronken. De volgende dag heeft iedereen opnieuw gevast. Opnieuw werd er op hun deur geklopt. Deze keer was het een wees die om eten vroeg. Opnieuw gaven ze het eigen voedsel en zonder zelf iets gegeten te hebben, hebben ze de 3de dag gevast. Op de 3de dag kwam een gevangene die om voedsel vroeg. Al drie dagen hadden ze niks anders dan water gedronken. Na die drie dagen werd soera ”Ad-Dahr”?? geopenbaard in het lof van het offeren van deze familie.

 

Moraal: Nethr is zeer krachtig. Denk altijd aan de anderen voor jezelf. Het is niet belangrijk hoeveel je aan anderen geeft maar het gaat om je intentie. “ Qurbatan ilallah” dat betekent om dichter bij Allah (swt) te komen.

 

(c) copyright Ahlalbait Jongeren

Scroll naar boven