Bloem en Parel

In de naam van Allah, de Barmhartige de Genadevolle

Er was eens een dag waarop een mooie bloem met prachtige kleuren en een heerlijke geur een parel ontmoete die niet over deze eigenschappen beschikte. Deze parel woonde in de diepe zee.

De bloem zei: ”Wij hebben een grote familie; we bestaan uit bloemen en rozen en van deze twee soorten bestaan er vele diverse soorten. Ik kan ze niet allemaal opnoemen. We onderscheiden ons onderling door de verschillende prachtige kleuren en lekkere geuren”.

Plotseling keek de bloem met een verdrietig gezicht. Toen vroeg de parel haar: ”Wat jij mij allemaal net hebt verteld lijkt niet negatief. Maar waarom ben je dan verdrietig geworden?”

De bloem zei: ”De mens verwaarloost ons. Zij planten ons  namelijk niet uit liefde,maar zodat zij kunnen genieten van onze mooie vertoning en lekkere geur. Vervolgens gooien ze ons op straat of in de prullenbak,nadat ze onze pracht en geuren hebben ontnomen. Maar vertel eens over jou leven parel? En wat is jou gevoel terwijl jij begraven ligt op de bodem van de zee?”

De parel antwoordde: ”Ondanks dat ik niet hetzelfde geluk als jou heb om over mooie kleuren en lekkere geuren te beschikken,ben ik wel heel erg duur in de ogen van de mens”. Ze werpen de netten,varen over zee en duiken in de diepte van de zee om mij te vinden. Je zult versteld staan als ik je vertel da the verder we ik me bevind van de mens,des te mooier ik gevonden wordt en des te meer waardering ik krijg. Ik leeg in een dikke schelp in de diepe zee. Maar ik ben wel heel erg tevreden en blij. Dit omdat ik me ver weg van de handen van de mens bevind en een hoge waarde bij de mens heb”.

De keuze is aan jou, o mijn zuster; Wil jij een bloem of een parel zijn?

© Copyright Ahlalbait Jongeren

Scroll naar boven