De vrouw met ware intelligentie in combinatie met kuisheid

In de naam van Allah, de Barmhartige de Genadevolle

Het is verbazingwekkend hoe dingen veranderden toen ik begon met het dragen van een hidjab. 

Ik ben 22 jaar en zit nu in mijn tweede jaar van de opleiding anesthesiemedewerker. Dit betekent dat ik later op de operatiekamer met een chirurg en enkele operatieassistenten zal werken. Daarnaast werk ik al vier jaar bij de Vodafone.

Sinds drie maanden draag ik een hidjab. Eigenlijk sinds het tweede jaar van mijn opleiding. 

Ik was erg bang om vanwege mijn opleiding en bijbaantje een hidjab te dragen, totdat ik er met een meisje van mijn leeftijd over praatte. Kort na dit gesprek heb ik besloten de hidjab te dragen.  Ik merk  dat de angsten die ik voorheen had nu veel minder aanwezig zijn. 

Ik kan het extra respect dat ik van anderen krijg nu echt voelen. Mensen nemen mij serieuzer en mijn vrienden en docenten vinden het mooi om te zien dat ik achter mijn principes sta.

Als een vrouw haar hidjab draagt is dit niet alleen een teken van vroomheid en kuisheid, maar ook een teken van intelligentie die de vrouw heeft bereikt om deze stap te nemen. 

Vrouwen die zich vandaag de dag houden aan islamitische voorschriften zijn zelfstandig en niet onderdrukt. Deze vrouwen kiezen er bewust voor om hun schoonheden te verbergen en om juist hun ware kwaliteiten en intelligentie te tonen. De vrouwen die zich ontbloten beelden tegenwoordig in de ogen van de maatschappij emancipatie, zelfstandigheid en vooruitstrevendheid uit. Deze vrouwen zetten hun talenten opzij voor hun schoonheid. En dit wordt zeker misbruikt. Wij, de vrouwen die kiezen voor ware intelligentie in combinatie met kuisheid, zullen de vlag van Hazrate Zahra (a) zijn. InshaAllah.  

© Copyright Ahlalbait Jongeren

Scroll naar boven