Martelaarschap Fatima Al Zahra (a)

De profeet Mohammed (s) heeft gezegd: ‘Fatima is een deel van mij’. Fatima al Zahra (a) is in de islam een voorbeeldfiguur op verschillende vlakken. Haar rol in het gezin, omgang met medemensen, opkomen voor recht, spirituele vorming en meer van dezen maakt van haar een vrouw waar wij enorm veel van kunnen leren. Zij is niet voor niks ‘de beste van de vrouwen’ zoals aangegeven door de profeet Mohammed (s). Meld je aan voor de bijeenkomst via de onderstaande knop of lees hieronder verder.

Op zondag 25 december organiseert AJO daarom een bijeenkomst ter ere van haar leven en wijsheden. Hierin zal er naast een koranrecitatie en ziyarat twee lezingen zijn over het onderwerp van Fatimiyah. Sayed Mujtaba zal met een historische beschouwing vanuit de islamitische literatuur presenteren wat er bekend is over de gebeurtenissen rondom de laatste periode van het leven van Sayeda Fatima (a) en of het rationeel is dat wij als sjiitische moslims kritisch zijn op de rol van bepaalde metgezellen. Broeder Murtada zal na de pauze stil staan bij het onderwerp: ‘Fatima Al Zahra (a) in de Koran’. Wordt er in de Koran verwezen naar Sayeda Fatima (a)? Zo ja, wat zegt Allah swt over deze speciale vrouw? Hij zal ons tot slot meenemen in de laatste momenten rondom het overlijden van Fatima Al Zahra (a).
Dit keer zal er een apart programma zijn voor kinderen in twee verschillende leeftijdsgroepen (4-6 en 7-12). Tijdens dit programma krijgen zij de wijsheden mee van de Ahlalbait en de Koran.
We sluiten het programma af met een rouwzang en een welverdiende maaltijd. Zoals altijd vragen wij jullie om a.u.b. aan te melden via ahlalbait.nl/aanmelden zodat wij een goede inschatting kunnen krijgen van de aanwezigen voor het klaarmaken van de maaltijden.

Vragen? Laat het ons weten.

Tot dan!

Ws,
Ahlalbait Jongeren

Scroll naar boven