Impressie foto van de bijeenkomst

Verslag Fatimiya bijeenkomst, 25 december 2022

Lees hieronder het hele bericht.

Op zondag 25 december organiseerde AJO een bijeenkomst ter nagedachtenis van de martelaarschap van Sayeda Fatima al-Zahra (a).

De bijeenkomst begon met een prachtige recitatie uit de Heilige Koran door Sayed Yusif Al Hashemy. Gevolgd door de ziyarat van Sayeda Fatima al-Zahra (a), gereciteerd door Sayed Haider Al Hashemy. Vervolgens gaf Sayed Mujtaba een lezing over de gebeurtenissen en achtergronden van Fatimiya vanuit de islamitische literatuur. Hierbij gebruikte hij enkel bronnen uit de Sahih boeken van de soennitische wetschool.

Tegelijkertijd kregen de kinderen (4-6 jaar) in een andere zaal uitleg over Ahl al-Kisa. Na de uitleg mochten de kinderen een kleurplaat inkleuren.

Na een korte pauze volgde het programma met de lezing van broeder Murtada. Tijdens de lezing van broeder Murtada toonde hij aan de hand van Soenitische tafseer van verschillende Koranverzen, de positie van Sayeda Fatima al-Zahra (a).

Ondertussen kreeg de tweede groep kinderen (7-12 jaar) uitleg of Surah Al Kawthar, tasbihaat Fatima al-Zahra (a) én mochten ze hun eigen gebedskralen maken!

Na de leerzame lezingen sloten wij de bijeenkomst af met rouwzang gereciteerd door Sayed Mahdi Mobayen.

InshAllah tot de volgende keer 

Klik hier voor de foto’s.
Klik hier voor de video’s.

Ws,
AJO

Scroll naar boven