Verslag: De geboorte van Imam Ali (a), 5 februari 2023

Lees hieronder het hele bericht.


Een recap van de prachtige zondagavond waar wij samen met onze liefdevolle gemeenschap de geboorte van onze eerste leider Imam Ali ع hebben herdacht en gevierd met leerzame lezingen en wijze woorden.

Voor de geïnteresseerden begon de dag in Snowworld in Zoetermeer, waar gezellig geskied werd. Na dit sportieve uitje was het tijd voor de bijeenkomst in Den Haag.

De bijeenkomst begon met een prachtige recitatie uit de heilige Koran door Sayed Yusif. Hierna gaf Sayed Mujtaba een overdracht waarin hij uitlegde waarom wij “Ya Ali” zeggen. Na een korte pauze vervolgde het programma met de lezing van Hadji Waiel over het leven van Imam Ali (a) en de waardevolle lessen die wij van hem kunnen leren.

Ondertussen kregen de jongere kinderen uitleg over de geboorte van Imam Ali (a) en speelde ze daarna bingo. De wat oudere kinderen gingen knutselen waarbij ze kalenders hebben gemaakt voor de maand Ramadan. Op deze kalender hebben ze voor elke dag een bepaalde taak moeten opschrijven die ze die dag moeten uitvoeren.

Na de leerzame lezing was het tijd voor de panel met Sayed Mujtaba en Hadji Mohammed. Zij bespraken samen met het publiek de huidige struggles van onze islamitische identiteit. We sloten de bijeenkomst af met lofzang prachtig gereciteerd door Hadji Ali.

Wij hopen dat jullie net zo genoten hebben als wij. InshAllah tot de volgende keer 🤍 Ya Ali!

Klik hier voor de foto’s.
Klik hier voor de video’s.

Ws,
AJO

Scroll naar boven