Verslag: Geboorte Imam Al-Hassan (a), 01 april 2023

Lees hieronder het hele bericht.


Een recap van onze eerste bijeenkomst tijdens de heilige maand Ramadan. Op zaterdagavond kwamen wij samen met onze liefdevolle gemeenschap om de geboorte van Imam al Hassan (a) te herdenken en te vieren met leerzame lezingen en een gezellige iftar.

De bijeenkomst begon met een prachtige recitatie uit de heilige Koran door Hadji Ali al Touraihi. Hierna gaf broeder Mohammed een lezing over Imam al Hassan (a), de perfecte mens en zijn grenzeloze capaciteiten. In zijn lezing gaf hij drie factoren die je gedrag kunnen veranderen: capaciteit, motivatie en omgeving. De bijeenkomst vervolgde met een interactieve en leerzame quiz over de heilige Koran, gepresenteerd door Sayed Mohsin. Na de uitreiking van de winnaar was het tijd voor de lezing van Hadji Waiel. Tijdens zijn interessante lezing besprak hij spiritualiteit in de maand Ramadan.

Ondertussen kregen de jongere kinderen tussen 4 en 6 jaar verhalen te horen over Imam al Hassan (a) waarin zijn eigenschappen werden benadrukt. Hierna speelde ze een spel.De wat oudere kinderen begonnen met een Koran recitatie door een van de kinderen zelf. Vervolgens leerde ze meer over Imam al Hassan (a). Ze bespraken o.a. waar de Imam is begraven en wat de reden is dat hij geen mooie altaar (shrine) heeft net als zijn broertje Imam al Hussein (a) of zijn vader Imam Ali (a). Daarom mochten de kinderen zelf een altaar knutselen voor Imam al Hassan (a).

We sloten de bijeenkomst af met het gezamenlijk gebed geleidt door Sheikh Mazin AlAli en het verbreken van onze vasten.

Moge Allah swt al jullie gebeden en daden accepteren. Wij hopen dat jullie net zo genoten hebben als wij.

Klik hier voor de foto’s.
Klik hier voor de video’s.

Ws,
AJO

Scroll naar boven