In de naam van Allah, de meest Barmhartige de meest Genadevolle,

De maand Muharram is weer aangebroken. De maand waarin wij Imam Hussain (a), de kleinzoon van de profeet Mohammed (s), herdenken. Dit jaar organiseren we drie verschillende bijeenkomsten. Graag nodigen wij jullie hiervoor uit! Alle drie bijeenkomsten vinden plaats in Den Haag.

Zaterdag 22 juli 2023, van 14:30-17:15

Het programma begint zoals altijd met een Koranrecitatie. Deze bijeenkomst zal hadji Ali al Touraihi uit de heilige Koran reciteren; daarna wordt Ziaret Warith gericiteerd. Verder staat voor de pauze een interactieve panel op het programma die in het teken staat van maatschappelijke onderwerpen. Deze panel wordt door sayyed Mujtaba geleid. Na een korte pauze gaan we door met de hoofdlezing door hadji Waiel Alkhateeb en een rouwzang door sayyed Atheer. Na afloop van dit programma begint het programma van Alcauther. Daarna wordt de gezamenlijke maaltijd geserveerd.

Zondag 23 juli 2023, van 14:30-17:15

Deze bijeenkomst staat in het teken van onze aqiede, de Sjiitsche geloofsleer. Hadji Waiel en sayyed Mujtaba nemen jullie mee door de essentie van onze geloofsleer. Op een interactieve wijze gaan wij het gesprek aan over deze onderwerpen om samen meer hierover te leren. Na afloop van dit programma begint het programma van Alcauther. Daarna wordt de gezamenlijke maaltijd geserveerd.

Zaterdag 29 juli 2023, van 14:30-17:00

Samen met Stichting Alcauther organiseert AJO de jaarlijkse Ashura bijeenkomst in het Nederlands. Na de Koranrecitatie en Ziaret Ashura, wordt de Maqtal (het verhaal van Karbala) in het Nederlands gereciteerd. We sluiten de bijeenkomst af met een rouwzang in verschillende talen.

Mis deze bijeenkomsten niet en meld je aan! Na aanmelding, ontvang je een week voor de bijeenkomsten via de mail gedetailleerde informatie over het programma.

Vragen? We horen het graag.  
Ws,
AJO

Scroll naar boven