Verslag: Challenges of Life, 19 t/m 21 mei 2023

Lees hieronder het hele bericht.

Wij blikken terug op de afgelopen week waarin wij een 3 daagse reeks AJO-bijeenkomsten georganiseerd hebben met niemand minder dan Sayed Moustafa Al-Qazwini.

Op vrijdag, de eerste dag, bestond het programma uit een prachtige Koranrecitatie van broeder Murteza. Dit werd gevolgd met een leuke en leerzame quiz over verhalen uit de Koran waarbij prijzen te winnen waren, gepresenteerd door Sayed Mohsin. Hierna was het tijd voor het onderdeel waar we allemaal op zaten te wachten, de eerste lezing van Sayed Moustafa Al-Qazwini. De lezing ging over ons lot en welke factoren dit kunnen beïnvloeden.
Voor de bijeenkomst afgesloten werd met het gezamenlijk gebed, werd Dua al Mashlool gereciteerd door broeder Abdallah.

Op zaterdag bestond het tweede programma uit een prachtige Koranrecitatie van Sayed Yusif, dua Tawassul gereciteerd door broeder Abdallah en natuurlijk de interessante lezing van Sayed Moustafa Al-Qazwini. In de lezing besprak de Sayed de rollen van mannen en vrouwen en de waarde van de vrouw. Hierna was het tijd voor een korte pauze en een Q&A! De bijeenkomst sloten wij af met het gezamenlijk gebed, uiteraard geleid door Sayed Moustafa.

Op de laatste dag begonnen we de bijeenkomst met de heilige woorden uit de Koran gereciteerd door hadji Ali al Touraihi. Presentator sayed Haider gaf vervolgens een uitleg over de gereciteerde verzen. Sayed Mujtaba gaf hierna een korte lezing over de realiteit van het geloof. Waar gaat het mis in onze perspectief tot het geloof en welke zaken zijn belangrijk? Na deze interessante lezing was het tijd voor de hoofdlezing door Sayed Moustafa Al-Qazwini. Het onderwerp ging over hetgeen wat niemand van ons kan vermijden: de dood. In de lezing legde de Sayed uit hoe wij ons hierop kunnen voorbereiden. Na de lezing was het tijd voor de Q&A, waarin Sayed Moustafa Al-Qazwini onder leiding van hadji Waiel vragen van het publiek beantwoordde.
We sloten het prachtige weekend af met met een gezamenlijke maaltijd.

Het waren alhamdulilah succesvolle dagen en wij zijn vereerd met de komst van de Sayed en die van jullie 🤍! InshaAllah tot de volgende keer.

Meer foto’s van de bijeenkomst zijn te vinden op: ahlalbait.nl/foto
De Koranrecitatie, de lezing en de dua recitatie zijn terug te vinden op ons YouTube kanaal.

Scroll naar boven