Allah (swt) zegt in de Heilige Koran: β€œDe Waardevolle Nacht is beter dan duizend maanden”.

AJO is trots om dit jaar op donderdag 13 april een speciale avondbijeenkomst te organiseren in het kader van Laylat Al Qadr. Een avond die geheel in het teken staat van de aanbidding van Allah (swt) door middel van het reciteren van de Koran, dua’s en het opdoen van kennis. We hebben een speciaal programma opgesteld samen met stichting Al Cauthar voor de broeders en zusters die deze avond graag in spiritualiteit willen doorbrengen.

Het programma start om 18:15 uur met de dagelijkse Koranrecitatie van deel 23 van de Heilige Koran. Een vertaling in het Nederlands zal aanwezig zijn. Om 19:15 zal hadji Waiel ons het belang van deze nacht uitleggen met een inspirerende lezing. Vervolgens is het tijd voor Dua Kumayl op deze bijzondere donderdagavond. Voordat wij de iftaar en het gezamenlijke gebed aanvangen staat een leerzame Q&A op het programma die geleid zal worden door Sheikh Mazin Alali en hadji Waiel Alkhateeb. Verschillende vragen over onze geloofsleer, fiqh en maatschappelijke zaken kunnen dan gesteld worden. Dit zal zowel in de Arabische als Nederlandse taal zijn.

Na een pauze met het gebed en een heerlijke iftaar zullen we onze avond vervolmaken met de Dua ter ere van de Ahlalbait en de Koran en afsluiten met het belangrijkste onderdeel van de avond: Dua Joushan al Kabir. Een prachtige dua die 1001 namen en eigenschappen van Allah (swt) beschrijft.

Met dit prachtige programma hopen wij onze Ramadan maand de extra boost te geven die het verdient en tegemoet te komen aan de wensen en behoeften van onze bezoekers die al langer op een speciale Laylat Al Qadr programma zaten te wachten.

Let op: tijdens deze bijeenkomst is er geen speciaal kinderprogramma.

Aanmelden kan via: ahlalbait.nl/qadr en inshaAllah tot dan!

Ws,
AJO

Scroll naar boven