In de naam van Allah, de meest Barmhartige de meest Genadevolle,

Salam aleekum beste broeders en zusters,

Hierbij nodigt AJO jullie uit voor een reeks bijeenkomsten met niemand minder dan Sayed Moustafa Al-Qazwini.

Een internationale geleerde die een belangrijke rol heeft gespeeld in de totstandkoming van de islamitische gemeenschap in het Westen. Ook is hij de auteur van meerdere boeken, waaronder ‘Discovering Islam’ en ‘Inquiries about Shia Islam’. Hij is de imam van de IECOC (Islamic Educational Center of Orange County) te Californië en een zoon van de vrome geleerde Ayatollah Mortada Al-Qazwini.


In drie dagen worden drie verschillende uitdagingen belicht, horende bij hun tijdperk: de toekomst, het heden en de dood.

Op de eerste dag, de vrijdag, wordt de toekomst besproken. De lezing zal gaan over hoe jij jouw toekomst (positief) kan beïnvloeden in relatie tot het onderwerp “vrije wil versus dat Allah (swt) ons leven heeft voorbestemd”.

Tijdens de tweede dag gaat het over het heden en is gekozen voor een uitdaging die momenteel speelt in de maatschappij: welke rol hoort een man in de Islam te hebben? Zo ook, een vrouw. Geeft de Islam ons richtlijnen hiervoor?

De laatste dag sluiten we af met een uitdaging waar we allemaal niet aan kunnen ontkomen; de dood. Hoe gaan we om met deze realiteit? Welke sociaal maatschappelijke perspectief hoort hierbij?

Zoals gewoonlijk start het programma met een recitatie uit de Heilige Koran. Naast de hoofdlezing zal een korte presentatie/interactief onderdeel plaatsvinden, een dua gereciteerd worden en op zaterdag en zondag een Q&A sessie plaatsvinden met de sayyed.

Wij vragen iedereen zich aan te melden zodat wij voldoende eten/plaats kunnen verzorgen. Aanmelden kan via ahlalbait.nl/aanmelden. Toch niet in de gelegenheid om te komen? Meld je dan af om voedselverspilling te voorkomen!

Let op! De voertaal van de lezing van Sayed Moustafa Al-Qazwini zal Engels zijn.

Ws,
AJO

Scroll naar boven