Verslag ‘Kennismaking met islam & Ahlalbait’, zondag 24 maart 2024

Lees hieronder het hele bericht.

In de naam van Allah, de meest Barmhartige, de meest Genadevolle.

Op zondag 24 maart zijn we in Dordrecht bijeengekomen voor onze eerste bijeenkomst tijdens de heilige maand Ramadan. We vierden de geboorte van Imam al-Hassan (a). Het was een avond gewijd aan het verkennen van de Islam en Ahlalbait (a). Bovendien was het een gelegenheid om bekeerlingen in het licht te zetten.

Het programma begon met een gezegende Koranrecitatie van hadji Massih; hij reciteerde diverse verzen uit het hoofdstuk Al-Hujuraat.
Hierna volgde een inspirerende presentatie van sayed Mujtaba over zijn ervaringen als gastspreker bij middelbare scholen en een Ramadan event op zijn werk. Daarnaast besprak hij ook de pilaren van het geloof (Usul al Dien), Imamah, de barmhartigheid van de Imam, de relatie van Imam al-Hassan (a) met de profeet Mohammed (s) en ook hoe Imam al-Hassan (a) was als leider.

Na een korte pauze werd het programma hervat. Er was een speciaal kinderprogramma georganiseerd door hedjiye Zainab, zuster Sarah en hadji Mohamed. Ondertussen ging het interactieve deel van start onder leiding van broeder Murtada en zuster Amanda. Met behulp van een mentimeter hebben we verzen uit de Heilige Koran besproken die wetenschappelijke inhoud bevatten. We hebben ontdekt hoe de moderne wetenschap de verzen van meer dan 1400 jaar geleden bevestigt. Het was fascinerend om te zien hoe de geopenbaarde kennis van toen nog steeds relevant is (en blijft) in het licht van de huidige wetenschap.

We sloten de bijeenkomst af met een gezamenlijk gebed en iftar (maaltijd). Het was een succesvolle bijeenkomst en wij bedanken jullie voor jullie komst en Insha’Allah tot de volgende bijeenkomst! Bekijk hieronder de foto’s.

Ws,
Ahlalbait Jongeren Organisatie

Scroll naar boven