Verslag ‘Laylat al Qadr’, dinsdag 2 april 2024

Lees hieronder het hele bericht.

In de naam van Allah, de meest Barmhartige de meest Genadevolle.

Op dinsdag 2 april zijn we samen gekomen voor onze tweede bijeenkomst van de maand Ramadan, namelijk in het teken van Laylat al Qadr.
Laylat al Qadr is een van de meest speciale nachten van heel het jaar. In de Koran staat geschreven: “De Nacht van Al-Qadr is beter dan duizend maanden” (Surah Al-Qadr, vers 3). Deze vers benadrukt de onschatbare waarde van deze nacht, waarin onze goede daden en gebeden vermenigvuldigd worden. Het is een tijd van spirituele verheffing en zegeningen.

We begonnen ons programma met een dagelijkse recitatie van een hoofdstuk uit de Heilige Koran tijdens de maand Ramadan. Dit werd gereciteerd door Qassim Al-Assadi, hadji Ali Al-Touraihi en hadji Jafar Al-Badri. Ze reciteerden uit hoofdstuk 23.
We vervolgden ons programma met inspirerende lezingen van sheikh Mazin Alali en hadji Waiel Al-Khateeb. Na de twee lezingen ging de Q&A van start waarin iedereen vragen kon stellen aan sheikh Mazin Alali.

Na de Q&A was het tijd voor het gezamenlijke gebed, waarin we ons tot Allah (swt) richtten en onze dankbaarheid uitspraken. Het was een zegening om met zoveel mensen het gebed te verrichtten tijdens deze bijzondere nacht. Na het gebed hielden we de iftar (maaltijd). We genoten van het heerlijke eten en van elkaars gezelschap.

Na de iftar (maaltijd) gingen we verder met het programma. Als eerste werd Dua Al-Iftitah prachtig gereciteerd door hadji Raed Abu Al Hab.
Vervolgens gaf sayed Mujtaba een korte presentatie over stichting Al Ayn. Over hoe je kan doneren en wat stichting Al Ayn precies doet.
Na de presentatie gingen we verder met de gezegende Dua Raf’ Al Masahif gereciteerd door sheikh Mohammed Jawad Al-Touraihi.
Tot slot werd Dua Jouwshan Al Kabir gereciteerd door een groep van vier gerespecteerde broeders.
Het was een prachtige bijeenkomst en wij bedanken jullie voor jullie komst, en Insha’Allah tot de volgende bijeenkomst!
Ws,
Ahlalbait Jongeren Organisatie

Scroll naar boven