Verslag ‘Workshop Begraven, 9 juni 2024

Lees hieronder het hele bericht.

In de naam van Allah (swt), de meest Barmhartige, de meest Genadevolle.

Op zondag 9 juni zijn we bijeengekomen ter ere van de martelaarschap van Imam al-Jawad (a).
We begonnen de avond met een prachtige Koranrecitatie gereciteerd door broeder Murteza Sajjad.
Vervolgens gaf sayed Ammar een leervolle presentatie. Hij gebruikte citaten van de Imam (a) die hij toelichtte. Hierdoor werd de boodschap van de Imam (a) duidelijker en kwam de wijsheid van zijn woorden tot leven.

De bezoekers werden in groepen verdeeld, zodat iedereen alle workshops kon volgen en vragen gesteld konden worden. Hierna konden we starten met de workshops!

Bij de eerste workshop behandelde sheikh Mazin Alali alle aspecten met betrekking tot het dodengebed en het omgaan met een overleden persoon: van het wassen van een overleden persoon tot het wikkelen met een lijkwade. Het was een interactieve sessie waarbij deelnemers hun vragen konden stellen en meer inzicht konden krijgen in het proces.

Tijdens de tweede workshop behandelde hadji Mohammad Sajjad het begraven van een persoon, hoe het proces verloopt en in welke soorten begraafplaatsen we begraven mogen worden. Verschillende aspecten van het begrafenisproces werden toegelicht.
Bij de laatste workshop ging broeder Murtada het gesprek aan met de jongeren. Hij gaf een inspirerende presentatie over het rouwproces, en hij stelde vragen die met behulp van post-it blaadjes beantwoord kunnen worden. Vragen zoals: “wat jij zou ervaren als een geliefde van je zou overlijden?” Met elkaar bespraken we onze verwachtingen en ervaringen, en hebben we zo kunnen begrijpen hoe iedereen hierover denkt.

Het was een succesvolle bijeenkomst. Wij danken jullie voor jullie komst! Insha’Allah tot de volgende keer!

Bekijk hieronder de foto’s.

Scroll naar boven